recipe_main_akis-petretzikis-gyros-kotopoulo

Εύκολος γρήγορος υγιεινός  πεντανόστιμος  και οικονομικός είναι ο γύρος από κοτόπουλο που έφταιξε  για  εμάς εδώ στο mazimagazine.gr  και όλους εσας, ο

dimogerintastasos Σέφ μας Τάσος Δημογέροντας

Τι θα χρειαστώ

500 γρ. καθαρισμένο μπούτι κοτόπουλο

1 κρεμμύδι ξερό

2 σκελίδες σκόρδου

3κ.σ μουστάρδα

3κ.σ b.b.q sauce

1 σφηνάκι κονιάκ

1 σφηνάκι κόκκινο κρασί

2 πίτες για σουβλάκι

 

 Πως το φτιάχνω

Κόβουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο σε μικρές λωρίδες. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο μας. Σε ένα ζεστό τηγάνι προσθέτουμε το κοτόπουλο μας και το σωτάρουμε πολύ καλά μέχρι να πάρει ένα πολύ καλό χρώμα. Εν συνεχεία προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 3 λεπτά περίπου πάντα σε δυνατή φωτιά. Αφού έχουνε πάρει καλό χρώμα τα σβήνουμε με το κονιάκ, το κρασί, την μουστάρδα και την μπάρμπεκιου sauce. Χαμηλώνουμε την φωτιά μας και αφήνουμε να δέσουνε όλα τα υλικά μας.

Αφού έχουνε δέσει όλα Τα υλικά μας σβήνουμε την φωτιά μας. Ανάβουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 250 βαθμούς παίρνουμε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε κατά μήκος το κοτόπουλο μας και ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.

Ο γύρος μας είναι έτοιμος.

Για να εντυπωσιάσετε Ψήστε ελαφρώς τις πίτες αλείφοντας τες με b.b.q sauce και σε ένα πιάτο μεγάλο κόφτε 1 ντομάτα ροδέλες, αγγουράκι τουρσί, τοποθετήστε τες κατά μήκος του πιάτου και στην απέναντι πλευρά του πιάτου τοποθετήστε τις πίτες και στην μέση το γύρο κοτόπουλο.

Τip : Περνώντας το κοτόπουλο στο γκρίλλ στο φούρνο επιδιώκουμε την καλύτερη δυνατή κρούστα που θα κάνει το κοτόπουλο με την b.b.q sauce