¨¨εν φωναίς και οργάνοις Υμνείτε τον Θεόν¨¨

Λίγες ημέρες πριν από  τα Χριστούγεννα η μουσική έχει την τιμητική της στον Δήμο Σικυωνίων.

Η  χορωδία ¨Σικυώνια Φιλαρμονία¨ θα μας μεταφέρει στο κλίμα των ημερών , μέσα από    εορταστικούς ύμνους και τραγούδια  στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία ,που θα δοθεί  το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, στις 6.30μμ, στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου.

 

 

Info :Η χορωδία «Φιλαρμονία» είναι μετεξέλιξη της χορωδίας της Μουσικής Σχολής Θεόρβη και ιδρύθηκε το 2007 έχοντας έδρα το Ξυλόκαστρο.

Tο 2010 μετονομάστηκε σε «Φιλαρμονία» και από το 2013 φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Πολιτισμού «Ηώς», αποτελώντας ανεξάρτητο τμήμα

Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα από την Αναγέννηση και το Baroque, την κλασική και ρομαντική περίοδο καθώς και έργα διεθνούς ρεπερτορίου.

Παράλληλα με τη χορωδία, μέλη της συγκροτούν και μικρά φωνητικά σύνολα με εξειδικευμένο ρεπερτόριο. Από την περίοδο 2018-19, σε συνεργασία με το σύλλογο πολιτισμού ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ στο Κιάτο, δημιουργήθηκε ένα νέο φωνητικό σύνολο με το όνομα «Συκιώνια Φιλαρμονία», το οποίο συγκροτεί μαζί με το προϋπάρχον, την ενιαία πλέον Χορωδία Δωματίου «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ»(Philarmonia Chamber Choir)

Η φωνητική εκπαίδευση τόσο των βασικών χορωδών όσο και των τμημάτων υποδομών της χορωδίας, είναι αρμοδιότητα του μαέστρου της αρχιμουσικού κ. Ανδρέα Χασάπη, ο οποίος έχει και την ευθύνη της αξιολόγησης και της ανανέωσης του έμψυχου δυναμικού της χορωδίας.

Την «Φιλαρμονία» συγκροτούν μέλη που κατάγονται από την ευρεία περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου βασικά, καθώς και μουσικοί από άλλες πόλεις της κεντρικής Ελλάδας. Έχει συμπράξει με σολίστ και ορχήστρες σε έργα Ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, έχει παρουσιάσει έργα στο κρατικό ραδιόφωνο (ΕΡΑ 5, φωνή της Ελλάδος), καθώς και σε διάφορα Φεστιβάλ, άλλοτε συμμετέχοντας κι άλλοτε ως διοργανώτρια.

Τον ιούλιο του 2016, έλαβε μέρος στο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ του Lugoj στη Ρουμανία και απέσπασε το ειδικό βραβείο ερμηνείας έργων ιδιαίτερης δυσκολίας(WALTER.MICHAI.KLEPPER.)

Τη χορωδία ίδρυσε και διευθύνει εξ αρχής, ο αρχιμουσικός, ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΣΑΠΗΣ

Μόνιμοι συνεργάτες της είναι η πιανίστα κ. Μαργαρίτα Καλογήρου, η επίσης πιανίστα Μαρία Γερολύμου και ο κοντραμπασίστας Ευγένιος Μπράτουσκα..

Τμήματα: Δύο φωνητικά σύνολα ορχήστρα και τμήματα μουσικής κατάρτισης.

Επικοινωνία: Χορωδία «Φιλαρμονία», Γ. Κρινάκου 29 & Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Συκιωνίων (Σύλλογος Πολιτισμού «Σαν Παραμύθι»).

Τηλέφωνα:

Εντευκτήριο2743301208

Διευθυντής 6946 040 856