01a461ebfe74a3b6f4d73abf54546e67.png

 

Φρέσκες σαρδέλες  με φρέσκα μυρωδικά δίνουν υπέροχη μυρωδιά στην ουδέτερη γεύση του ψαριού !

Σε συνδυασμό με τη λιαστή ντομάτα και το πλιγούρι , το πιάτο σας δε θα έχει υπέροχη γεύση αλλά θα είναι και πολύ υγιεινό !

Για τις μυρωδάτες σαρδέλες με λιαστή ντομάτα και πλιγούρι :

300 γρ. Σαρδέλεςμαγειρικη

100 γρ. Λιαστή ντομάτα

1 ματσάκι Άνηθος ψιλοκομμένος

1 ματσάκι Μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 ματσάκι Δυόσμος ψιλοκομμένος

50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) Ελαιόλαδο

1/2 συσκευασία Πλιγούρι

100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Άσπρο κρασί

Αλάτι,Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις σαρδέλες και τις βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί μαζί με τα ψιλοκομμένα αρωματικά, τη λιαστή τομάτα, το κρασί, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ˚C στον αέρα, για 15-20 λεπτά.

Ετοιμάζετε το πλιγούρι, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

Σερβίρετε κόβοντας τις σαρδέλες στη μέση και συνοδεύοντας το ψάρι με το πλιγούρι και τις λιαστές τομάτες.   sintages-jotis.gr