Στο αίμα βάφτηκε  ο  Ναός του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Τάντα όταν από την έκρηξη που σημειώθηκε χριστιανοί Κόπτες της Αιγύπτου έχασαν την ζωή αφού μπήκαν για μια ακόμα φορά  μπήκαν στο στόχαστρο των φανατικών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο απολογισμός βαρύς 27 νεκροί και 42,τραυματίες από την επίθεση που  έγινε την ώρα της λειτουργίας για την Κυριακή των Βαΐων.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για τρείς μήνες  κήρυξε ο αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι την περιοχή.
Ενώ αργά το μεσημέρι η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε ότι σημειώθηκε έκρηξη στον προαύλιο χώρο Ναού στην Αλεξάνδρεια. Σε αυτή την δεύτερη έκρηξη 18 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 66 τραυματίστηκαν σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου.
Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι τις επιθέσεις διέπραξαν δύο καμικάζι ζωσμένοι με εκρηκτικά, προειδοποιώντας με νέες επιθέσεις.
Η επίθεση στην Αλεξάνδρεια διαπράχθηκε από τον Άμπου αλ Μπαράα αλ Μάσρι και η επίθεση στην εκκλησία της Τάντας διαπράχθηκε από τον Άμπου Ίσαακ Αλ Μάσρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Κανένα πρόβλημα δεν είχαν και είναι όλοι καλά οι Έλληνες που κατοικούν στην Αλεξάνδρεια, δήλωσε ο Γενικός Πρόξενος Εμμανουήλ Κακαβελάκης.