Για τον δήμο Κορινθίων τις πολιτικές  και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα το πολιτικό σύστημα ,την «Συμμαχία πολιτών», τον Βασίλη Νανόπουλο  και για άλλα  σημαντικά θέματα μίλησε στην Λίλυ Μουζάκη και τον ραδιοφωνικό σταθμό Info Radio 102 , ο Τεχνολόγος Πληροφορικής & Δικτύων Βασίλης Μπαλάφας.

Αναφέρθηκε στην αποστασιοποίηση του από την Νέα Δημοκρατία στα τέλη του 2012,  ξεκαθαρίζοντας πως αυτή δεν είχε να κάνει με  κάποια προσωπική του επιδίωξη που δεν υλοποιήθηκε, αλλά με την δράση κάποιων  συγκεκριμένων  γκρουπ εξουσίας  η  ομάδων  ισχύος,  τοπικών,  περιφερειακών,  ακόμη και πανελλαδικής υφής που  διαπερνούν  οριζόντια το πολίτικο σύστημα,  όχι μόνο στο κοινοβούλιο αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση .

Μίλησε ακόμη για πολιτικά παιχνίδια ,ίντριγκες σκοτεινούς διάδρομους, με στόχο να τελειώσουν ανθρώπους και ζωές.

Ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει εύκολα στρατόπεδα, παραμένει  σταθερός στις απόψεις του και κοντά σε ανθρώπους που έχουν προτάσεις  με κύριο  άξονα την συναίνεση, όπως ο Β. Μειμαρακης

Ανέφερε ακόμη πως δεν άλλαξε τίποτα στη ΝΔ ,ενώ εκείνο που παραμένει σταθερό ,είναι η ανάγκη της κοινωνίας για να υπάρξει συναίνεση,επισημαίνοντας ότι υπάρχει τρομερό έλλειμμα ηγεσίας.

Η πίστη για τις ικανότητες του Β. Νανόπουλου   είναι ο λόγος που βρίσκεται  και δίνει στην τοπική αυτοδιοίκηση ενώ ξεκαθάρισε πως   αν δεν υπάρξει κάποια  προσωπικότητα στην Τ.Α  που θα του εμπνεύσει όσα ο Νανόπουλος ,δεν θα ασχοληθεί πάλι.

Για την συνοχή της παράταξης σημείωσε πως  δημιουργείται μια τεχνητή ατμόσφαιρα από ΜΜΕ που ελέγχει ο  κ. Πνευματικός  και σημείωσε ότι δεν υπάρχει θέμα συνοχής στη «Συμμαχία Πολιτών»  αφού είναι ένας πολυσυλλεκτικός,  ανεξάρτητος ,υπερκομματικός συνδυασμός .

Τόνισε πως η παράταξη του έχει πιέσει αρκετά  τον Πνευματικό , γεγονός που φαίνεται από τις αντιδράσεις του καθώς και το πως φέρεται  τους συνεργάτες του.

Συμπλήρωσε  ακόμη πως είναι  αγχωμένος , δεν έκανε ανανέωση στους συνεργάτες του  και πως   λειτουργεί με κλειστό σύστημα εξουσίας, για τον λόγο αυτό δεν του αρέσει να ελέγχεται και δεν τοποθετεί μέλη  της μειοψηφίας στη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ.

Για τον τουρισμό  σημείωσε πως 10 χρόνια σημείωσε  δεν έχει κάνει τίποτα η δημοτική αρχή   και πως  δεν υπάρχουν στρατηγικοί στόχοι,αφού  δεν έγινε απολογισμός  του επιχειρησιακού πλάνου του 2010-14 και δεν υπάρχει αναπτυξιακό πλάνο μέσω ΕΣΠΑ του  2020.

Τέλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τα Αδέσποτα τονίζοντας πως ο δήμαρχος δεν εκμεταλλεύεται Ευρωπαϊκά κονδύλια  για το θέμα αυτό.

Αναφέρθηκε και  στη Διαχείριση απορριμμάτων τονίζοντας ότι  δεν τηρήθηκε η υπόσχεση του  δήμαρχου για την οποία είχε δεσμευτεί οτι  είχε τη λύση στο τσεπάκι του.

Τέλος πρόσθεσε ότι η  παράταξη του είχε πλάνο , και σχέδιο κοστολογημένο,  ενώ ο δήμαρχος δεν  έκανε ποτέ γνωστή, την δική του πρόταση με αποτέλεσμα να υπάρχουν σκουπίδια  παντού.

[tg_youtube width=»» height=»» video_id=»-UChLXWA8Tk»]