Δικαιώθηκε πανηγυρικά ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Αρκάδων “Το Μαίναλον” Σάκης Ηλιόπουλος .

Το μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου έκρινε πως ο πρώην προέδρος δεν είχε καμία ευθύνη για τα πρόστιμα που επεβλήθηκαν απο το ΣΔΟΕ στο Σύλλογο για την συναυλία του καλλιτέχνη Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Το Δ.Σ της Ενωσης Αρκάδων με πρόεδρο τον Γεώργιο Κουρεμένο είχε καταθέσει αγωγή εναντίον του πρώην προέδρου και τον καθιστούσε υπεύθυνο μέσω αγωγής, ένω ζητούσε απο αυτόν να καταβάλλει τα προστίμα που είχε επιβάλλει το ΣΔΟΕ.

Η απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 48/2017 μεταξύ άλλων αναφέρει:

Η επιλογή της τότε διοικησης του σωματείου,με πρόεδρο τον κ.Κουρεμένο να μην εναντιωθεί στην απόφαση επιβολής προστίμων και στην έκθεση των ελεγκτών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια ,αλλά να συμβιβαστεί εξωδικαστικά αποτελεί διοικητική και οικονομική απόφαση του Δ.Σ του σωματείου και δεν βαρύνει με πλημμέλεια τον απερχόμενο πρόεδρο με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί το σωματείο. Περαιτέρω σύμφωνα με το άρθρο 13 του καταστατικού, δεν αποτελεί καθήκον του προέδρου η σύνταξη φορολογικών δηλώσεων και φορολογικών καταστάσεων,λογιστικά βιβλία,ενω αντιθέτως υπόχρεος είναι ο γενικός γραμματέας. Η απόφαση υποχρεώνει το σωματείο να καταβάλλει τα δικαστικά έξοδα στον απερχόμενο πρόεδρο”

Η δήλωση του  πρώην πρόεδρου Σάκη Ηλιόπουλου:

Θελω να ευχαριστήσω την δικαιοσύνη για την δίκαιη και αμερόληπτη απόφαση της. Ακόμα να επισημάνω πως οι συκοφάντες και οι λασπολόγοι που θέλησαν να μειώσουν την προσωπικοτητά μου αλλα και την θητεία μου ως πρόεδρος της “Ενωσης Αρκάδων” (της οποίας ήμουν ιδρυτής ) στα μέλη και στους φίλους, πως οι θησαυροι που νόμιζαν πως κρατούσαν στα χέρια τους  απειλούσαν και χλευαζαν,  ηταν άνθρακες…. Οι Αρκάδες της Κορινθίας γνωρίζουν και κρίνουν την περπατησιά του καθενός ….  Καλώ το Δ.Σ να δημοσιεύσει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου ως ωφείλει στην εφημερίδα του Συλλόγου για να πληροφορηθούν οι Αρκάδες και όχι μόνο…”