Γαλατόπιτα Σιθωνίας 22 Οκτωβρίου 2016 Αρχίζω Μια διαφορετική γαλατόπιτα μας έρχεται από την Σιθωνία που συνδυάζει το γιαούρτι το λικέρ μούσμουλο τυλιγμένα σε φύλλο κρούστας βουτηγμένη στο αρωματισμένο σιρόπι, για να δώσει μέσα από την απλότητα των υλικό της ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα. Υλικά που θα χρειαστώ 300γρ γιαούρτι 300γρ λάδι 5 αυγά 200γρ ζάχαρη Λίγη βανίλια και μπεικιν παουντερ Λικέρ μούσμουλο 1κ φύλλο κρούστας Σιρόπι 800γρ ζάχαρη 800 νερό Λίγο χυμό λεμόνι Πως την φτιάχνω Ανοίγουμε τα φύλλα και κάθε δυο τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί μέχρι να το γεμίσουμε. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα το μίγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Βράζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε το γλυκό. Share Tweet Share