galatopita

 

Μια διαφορετική γαλατόπιτα μας έρχεται από την Σιθωνία που συνδυάζει το γιαούρτι το λικέρ μούσμουλο τυλιγμένα σε φύλλο κρούστας βουτηγμένη στο αρωματισμένο σιρόπι, για να δώσει μέσα από την απλότητα των υλικό της ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά που θα χρειαστώ

300γρ γιαούρτι
300γρ λάδι
5 αυγά
200γρ ζάχαρη
Λίγη βανίλια και μπεικιν παουντερ
Λικέρ μούσμουλο
1κ φύλλο κρούστας

Σιρόπι

800γρ ζάχαρη
800 νερό
Λίγο χυμό λεμόνι

Πως την φτιάχνω

Ανοίγουμε τα φύλλα και κάθε δυο τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί μέχρι να το γεμίσουμε.

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα το μίγμα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Βράζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε το γλυκό.

 

Related Posts