OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Από το Μελίσσι Κορινθίας μας έρχεται αυτή η νοστιμότατη συνταγή. Ένα κέικ καρότου που μοσχοβολά όλα τα αρώματα της ευλογημένης γης, χωρίς να μένει κομμάτι στην πιατέλα.

Υλικά που θα χρειαστώ

3 κούπες καρότο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
1,5 κούπα καρύδια χοντρά κομμένα
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις με ένα φάκελο baking powder)
4 αυγά (ή 6 αυγά αν οι κούπες είναι μεγάλες)
Λίγο αλάτι
1 κούπα λάδι
Ηλιόσπορο
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού και το χυμό του
2 κουτ. σούπας κανέλλα
1 κουτ. σούπας γαρύφαλλο
1 κουτ. σούπας μοσχοκάρυδο (Σκόνη τζίντζερ: προαιρετικό)

Πως το φτιάχνω

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5′. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε. Όταν όλα τα υλικά έχουν ανακατευτεί καλά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 30′ με 40′.

Καλή επιτυχία!