solid-gold-carrot-cake-3

 

Το Κέικ καρότου κατακτά όλο και περισσότερο τις νοικοκυρές και μπαίνει σε πολλά Ελληνικά σπίτια. Αυτή η συνταγή είναι της Martha Stewart . Πρόκειται για ένα κέικ με επίπεδα όπου ανάμεσα τους υπάρχει μια μοναδικής νοστιμιάς τυρένια κρέμα. Πρόταση της elenaiscooking.com, και δική μας, είναι  να το φτιάξετε με την πρώτη ευκαιρία γιατί είναι υπέροχο και κατάλληλο  να γίνει και τούρτα γενεθλίων!

Χρειαζόμαστε

*1 κούπα καστανή μαλακή ζάχαρη

*3 αυγά

*2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας

*½ κούπα γάλα φρέσκο (ή νερό)

*½ κουταλάκι αλάτι

*1 κουταλάκι κανέλα σκόνη

*½ κουταλάκι τζίντζερ σκόνη

*½ κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο

*1 κούπα ελαιόλαδο (με ελαφριά γεύση)

*2 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει

*4 καρότα ψιλοτριμμένα ( γύρω στις 3 κούπες)

*1 κούπα χοντροκοπανισμένα καρύδια

Πως το Φτιάχνεις

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Χτυπάς τα αυγά με την ζάχαρη στην δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.

Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά με την σειρά που αναγράφονται παραπάνω και χαμηλώνεις την ταχύτητα στο μεσαίο.

Βουτυρώνεις και αλευρώνεις καλά μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και ρίχνεις μέσα την ζύμη.

Ψήνεις το κέικ για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και όταν κάνεις το γνωστό κόλπο με την οδοντογλυφίδα και βγει στεγνή το αφήνεις πάνω στον πάγκο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά ( 2-3 ώρες).

Στο μεταξύ φτιάχνεις αυτή την θεϊκό γλάσο τυριού κρέμας με την οποία θα γεμίσεις και θα καλύψεις το κάροτ κέικ.

Αφού κρυώσει καλά το κέικ, τοκόβεις με ένα καλό μαχαίρι στα δύο και στο κάτω μέρος απλώνεις το 1/3 του γλάσου που έφτιαξες.

Καλύπτεις με το άλλο κομμάτι του κέικ και στρώνεις όλο το υπόλοιπο γλάσο καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του κέικ. Αν θέλεις στολίζεις με τριμμένο καρύδι!