maximou98655

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Tο τελευταίο- ίσως, πράγμα που θα επιθυμούσαν αυτή τη στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι να μπλέξουν με τις ΜΚΟ και τον Γιώργο Παπανδρέου. Να όμως που, χωρίς να ευθύνονται, έμπλεξαν. Ή μάλλον, ο Γιώργος έμπλεξε και στη συνέχεια, τους έμπλεξε όλους.

Δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν ήξερε τίποτα για τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούσε αφειδώς το υπουργείο του. Ειδικά αν θυμηθεί κανείς ότι είχε ένα πάθος με τις ΜΚΟ, εδώ και πολλά χρόνια. Ειδικά, με την ΜΚΟ του Κώστα Τζεβελέκου, για την οποία είχε αναφερθεί με πολύ καλά λόγια δημοσίως, κάτι θα πρέπει να ήξερε. Και εννοούμε κάτι περισσότερο από ότι «εκείνη την περίοδο η εξουδετέρωση των ναρκών ήταν το πιο σέξι θέμα στον πλανήτη», που λέει ο στενός του συνεργάτης Άλεξ Ρόντος.

Το θέμα όμως είναι ότι ο Γιώργος αποφάσισε να κατακεραυνώσει όλους όσοι μίλησαν για πολιτικές ευθύνες αναφερόμενοι στον τρόπο που γινόταν οι χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ. Έστω και αν ο Ρόντος δηλώνει πως ούτε ο ίδιος ούτε ο Παπανδρέου γνώριζαν που πήγαιναν τα χρήματα των ΜΚΟ (σ.σ. ποιος θα ‘πρεπε να γνωρίζει άραγε;) Με τον τρόπο αυτό, ο πρώην πρωθυπουργός, ουσιαστικά παγιδεύει το ΠΑΣΟΚ που το εξαναγκάζει να τον στηρίξει και εγκλωβίζει τη ΝΔ που οφείλει να είναι «ευγενική» έναντι του κυβερνητικού της εταίρου.

Αν το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν σε τροχιά ανόδου, αν διατηρούσε το σύνολο της δύναμης της κοινοβουλευτικής ομάδας που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές, ενδεχομένως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Ίσως ο Βενιζέλος να του έλεγε αυτό που πραγματικά πιστεύει χωρίς να χρειαζόταν διευκρινίσεις. Τώρα όμως, που χρειάζεται και τον τελευταίο παπανδρεϊκό που δεν έχει πάρει δρόμο για τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΔΗΜΑΡ, αναγκάζεται να ρίχνει νερό στο κρασί του.

Από την άλλη, ο Σαμαράς, μιλώντας σε φίλους και συνεργάτες, έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι δεν προτίθεται να κυνηγήσει τον Γιώργο, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι θα τον καλύψει στην περίπτωση κατά την οποία προκύψει κάτι εις βάρος του.

Έτσι, Σαμαράς και Βενιζέλος, εκτός από την τρόικα και τις επερχόμενες εκλογές, είναι αναγκασμένοι να πονοκεφαλιάζουν και με τον Γιώργο, όταν… έπαιζε κυβέρνηση και είχε ανησυχίες για την καλλιέργεια ντομάτας στην έρημο…newpost.gr