Είτε βραδιάζει,

Είτε φέγγει,

Μένει λευκό το γιασεμί

Αυτό το γιασεμί αλήθεια υπάρχει;

Πόσα τέτοια γιασεμιά στην καθημερινότητά μας έζησαν το βράδυ και το φέγγος παρέμειναν και παραμένουν λευκά! Θα μπορούσε να είναι μια κατάσταση, ένα βίωμα, ένας άνθρωπος, πολλοί άνθρωποι μαζί. Μια σχέση φιλική, κοινωνική, ερωτική, συγγενική. Η ίδια η ζωή μήπως δεν είναι ένα γιασεμί;

Στη ζωή του καθένα από εμάς δεν βραδιάζει; Δεν φέγγει; Το δικό μας γιασεμί είναι λευκό;

Αν όχι, πρέπει να διατηρηθεί  λευκό. Δεν είναι εύκολο. Μπορούμε όμως να προσπαθήσουμε. Η ζωή είναι τόσο θαυμαστό πράγμα, μέσα  σε αυτή μπορείς να είσαι φιλικός, μπορείς να ονειρευτείς, να αγαπήσεις και να αγαπηθείς, να κοιτάξεις γύρω σου, να γελάσεις, να προσευχηθείς, να γαληνέψεις, να συμπονέσεις.

Να δεχτείς με θάρρος και αυτοπεποίθηση κάθε εμπειρία που σε κάνει να σταθείς και ν’ αντιμετωπίσεις δυσκολίες και φόβο κατά πρόσωπο. Μπορείς από αυτό να κερδίζεις δύναμη. Από αυτή τη δύναμη ψυχής, θέλησης, αγάπης και θάρρους θα βοηθήσεις το δικό σου γιασεμί να είναι πάντα λευκό, πάντα αγνό, πάντα μυρωδάτο, που θα μπορείς να ραντίσεις και τους άλλους γύρω σου και να είσαι σίγουρος ότι θα σου επιστραφεί.

Λίγες σκέψεις ακουμπισμένες στο χαρτί  με διάθεση γαλήνης, ηρεμίας, στοχασμού ….και αφού βρισκόμαστε σε εκλογική περίοδο , αυτός ο στοχασμός και η γαλήνη, είναι χρειαζούμενα πιο πολύ από ποτέ….

Παρότι τα προβλήματα είναι πάρα πολλά για τον καθένα από εμάς, καλό θα ήταν να  κρατήσουμε το λευκό του γιασεμιού, ζωντανό…. Πέρα από κάθε εκλογικό αποτέλεσμα  που θα προκύψει,πέρα από τις υποσχέσεις που θα ακούσουμε,  ο στίχος αυτός του  Γιώργου Σεφέρη είναι βάλσαμο στη ψυχή.

Απολαύστε κάθε μέρα που μας χαρίζεται…. Για να μένει λευκό το γιασεμί…

Λ Μ