Για εκείνα που προσπάθησε και έγιναν πράξη καθώς  και για  εκείνα που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει ,αλλά παραμένουν όραμα και στόχοι  μίλησε  η Αντιδήμαρχος και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Αννίβα Παπακυριάκου «Δημοτική Ενωτική Κίνηση», Μαρία Καλλίρη. Με όπλα στη φαρέτρα της,  την  Αφοσίωση, την Εργατικότητα, το Πείσμα ,τη Προσφορά,  την Αποφασιστικότητα και την Αγάπη,  στέκεται απέναντι στους συμπολίτες της , τους μιλά απλά και κατανοητά για όσα ονειρεύεται για τον τόπο τους. Δηλώνει έτοιμη για καινούργιες μάχες με σκοπό να ανέβει ο Δήμος τους Δυνατότερα και  Ψηλότερα!!!

Πως θα χαρακτηρίζατε αυτή την επιμονή σας  για συμμετοχή στα κοινά του Δήμου Βέλου-Βόχας;

Αφοσίωση, θέληση για προσφορά, πραγματικό ενδιαφέρον προς τους συμπολίτες μου, Αγάπη για τον τόπο μου. Και μιλώ με πλήρη επίγνωση μέσα από την πολυετή διαδρομή μου στα κοινά. Έμαθα όλα αυτά  χρόνια της ευθύνης με την όποια με τίμησε ο δήμαρχος  Αννίβας Παπακυριάκος, να εργάζομαι με πάθος, και πείσμα χωρίς να μετρώ τις ώρες δουλειάς που απαιτούνται ώστε  υπάρξει απτό αποτέλεσμα. Δεν κατέθεσα ποτέ τα όπλα σε κάθε θέμα που ήταν για μένα σημαντικό. Και  δεν θα το κάνω και τώρα. Ζω για να είμαι δίπλα στους πολίτες του δήμου μας.

Τι διαφορετικό έχει ( αν έχει) αυτή τη φορά η  ¨εμπλοκή ¨ σας;

Έχει. Έχει την  εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου προς το πρόσωπο μου,  που με τιμά και με γεμίζει με περισσή ευθύνη, την  ωριμότητα, την εμπειρία για τον σωστό σχεδιασμό, την σταθερότητα, την επιλογή ,την πίεση προς τους φορείς και όχι μόνο…. ώστε να δρομολογούνται και να λύνονται θέματα. Τέλος έχει την αλήθεια  της Μαρίας Καλλίρη που δεν είναι άλλη από τον σεβασμό προς τους συμπολίτες μου.

Ως αντιδήμαρχος εσείς , πόσο μπορέσατε με τα δεδομένα και τις δυνατότητες που έχετε να αναζητήσετε  και να βρείτε λύσεις στα προβλήματα των συμπολιτών σας, που έχουν προσδοκίες από εσάς;

Έχω κάνει λίγα κ. Μουζάκη σε σχέση με εκείνα που ήθελα και είχα οραματιστεί για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του .Όμως ο αγώνας δεν σταματά ποτέ και η  διάθεση για μάχες είναι αστείρευτη. Σας είπα και πριν πως δεν με φοβίζει η δουλεία όσο σκληρή και να είναι αρκεί να υπάρξει αποτέλεσμα προς όφελος  των συμπολιτών και του δήμου μας.

Είστε ακόμα εν ενεργεία αντιδήμαρχος , ξέρετε και ξέρουμε πως τα προβλήματα ενός τόπου δεν καταλαβαίνουν από εκλογές , ούτε από  αλλαγές φρουράς. Μέχρι τη λήξη της θητείας σας , ποια είναι τα θέματα που προωθείτε άμεσα;

Τρέχουν πολλά θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας μου. Όπως θέματα κοινωνικής πολιτικής,  δεν σταμάτησε προς χάρη των εκλογών καμιά δράση που αφορά τους τομείς αυτούς. Λειτουργούν όλα στο ακέραιο δεν αφήνουμε ακάλυπτους σε τίποτα τους συμπολίτες μας.

Η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας ΑμεΑ μας απασχολεί σημαντικά. Έχουν γίνει κινήσεις σε σχέση με αυτή, ενώ σχεδιάζονται έργα και πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός σχετικά με τα πολιτιστικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε γωνιά του δήμου μας, και τα οποία έχουν γίνει πλέον θεσμός.  Σχεδιάζονται επί χάρτου τα νέα προγράμματα «Δια Βίου Μάθησης» για τους ενήλικες τα οποία είναι δωρεάν. Στα μέσα Ιουλίου θα υλοποιηθούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, σημαντική ανάσα για τους άνεργους του τόπου μας. Ενώ από τη νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει ο θεσμός των Κοινωνικών Φροντιστηρίων στο δήμο  και είναι μια αξιόλογη εκπαιδευτική δωρεάν παροχή, που έρχεται να ανακουφίσει τις οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τα δίδακτρα των  παιδιών τους.

Τι θέλετε να πείτε στους συμπολίτες σας;

Αγαπητή Συμπολίτισσα, Αγαπητέ Συμπολίτη μου

Οι εποχές είναι δύσκολες , ο δήμος μας δεν έχει ανάγκη από πειραματισμούς αλλά έχει ανάγκη από σίγουρα βήματα εξέλιξης και ανάπτυξης. Πετύχαμε στην 5ετια που διανύσαμε ως δημοτική αρχή να δώσουμε οικονομική σταθερότητα, να γίνουμε δήμος με οικονομικό πρόσημο. Τώρα ανοίγονται οι δρόμοι που θα οδηγήσουν το δήμο Βέλου- Βόχας σε τροχιά ανάπτυξης, να αποκτήσει εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα λειτουργήσουν προς όφελος των πολιτών του.

Σε ότι με αφορά θέλω να ξέρετε πως στέκομαι για μια ακόμη φορά ακούραστος εργάτης κοντά σας, για να πάμε τη ζωή μας και τον δήμο μας με ασφάλεια και σιγουριά  αλλά και με δύναμη ακόμα ψηλότερα !!!!