«Παραιτούμαι γιατί αυτός που με πρότεινε για μεταβατικό πρόεδρο αίρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου»

«Παραιτούμαι γιατί αυτός που με πρότεινε για μεταβατικό πρόεδρο αίρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου»

Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά το φιάσκο στις εσωκομματικές εκλογές και τον γαλάζιο εμφύλιο που έχει ξεσπάσει, δήλωσε θα ανακοινώσει την παραίτησή του τη Δευτέρα, ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας, εκτός και αν ο Αντώνης Σαμαράς του πει πως δεν θέλει να παραιτηθεί.

Σημειώνεται πως την Κυριακή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μέσω συνεργατών του, είχε διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί, ενώ στη συνέχεια τη Δευτέρα το πρωί, σε δηλώσεις του, τόνισε πως θα παραιτηθεί μόνο αν παραιτηθούν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι από τις θέσεις. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ωστόσο διέρρευσαν πληροφορίες ότι πρόκειται τελικά να ανακοινώσει την παραίτησή του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη το απόγευμα.

Αργότερα, μιλώντας στο Star, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε: «Παραιτούμαι γιατί αυτός που με πρότεινε για μεταβατικό πρόεδρο αίρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου». Όπως είπε αν ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς δεν τοποθετηθεί δημόσια, θα παραιτηθεί ορίζοντας ως αντιπρόεδρο τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη για όσο χρειαστεί.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, βάσει του καταστατικού της ΝΔ, σε περίπτωση που δεν οριστεί κάποιος διάδοχος για την προεδρία του κόμματος τότε προσωρινός πρόεδρος αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας του κόμματος, δηλαδή ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο άνθρωπος που κατηγορήθηκε από όλους τους υποψήφιους για την προεδρία, αλλά και από στελέχη του κόμματος, ως ο βασικός υπεύθυνος για το φιάσκο.

Όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εξεπλάγην όταν διάβασε το πρωί της Δευτέρας ότι ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την παραίτησή του, ενώ τόνισε ότι δεν έκανε επιθέσεις αλλά απάντησε «στις διαρροές Σαμαρά». Υπογράμμισε επίσης ότι δεν διορίστηκε αρχηγός, αλλά ψηφίστηκε ομόφωνα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ενώ επανέλαβε ότι δεν εμπιστευόταν τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Παπαμιμίκο, αλλά δεν ζήτησε την παραίτηση των μελών της ΚΕΦΕ γιατί με βάση το καταστατικό της Ν.Δ., η εκλογή τους γίνεται από συνέδριο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «χυδαίες επιθέσεις» από την πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα, εξηγώντας γιατί πρότεινε τη διεξαγωγή debate μόνο μεταξύ των δύο.

Απέδωσε δε την αναβολή των εκλογών σε τεχνικό ζήτημα, τονίζοντας ότι και οι συνυποψήφιοί του γνώριζαν την εταιρεία. «Ενώ ναυαγούσαμε όλοι μαζί, μου έδωσαν κλωτσιά να πάω πιο κάτω» υπογράμμισε αναφερόμενος στους υπόλοιπους υποψηφίους και διερωτήθηκε: «Έπρεπε να βρουν εκείνη τη στιγμή για να κάνουν προσωπική επίθεση και να με κλωτσήσουν προς τα κάτω;». tvxs.gr