Τρόποι να αντιμετωπίσεις την μελαγχολία ακούγοντας και βλέποντας μονομάχους για καρέκλες, ρόλους και αξιώματα, υπάρχουν;

Ερώτημα και πραγματικότητα,  που ζητά απάντηση, γιατί πώς να μην νιώσεις τούτο το συναίσθημα όταν  βλέπεις πως όσος καιρός και να περάσει …. πάντα με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζεται κάθε εκλογική διαδικασία σε κάθε επίπεδο, πολιτικό ακόμα και επιχειρηματικό.

Όλα όπως παλιά…. ο ίδιος τρόπος προσέγγισης  του στόχου από κάποιους  υποψηφίους (στην προκειμένη περίπτωση για τις  επερχόμενες εκλογές του επιμελητηρίου) με έντονο  πολιτικό  άρωμα, πρακτικές , κινήσεις,  κουβέντες,  δηλώσεις …..

Οι υποψήφιοι, οι συμμαχίες, οι συνεργαζόμενοι, οι υποστηρικτές,  οι πολιτικές ομπρέλες, ο λόγος,  που σε αυτόν εμπεριέχεται πολύ δόση αντιπαράθεσης , και λιγότερες  επιχειρηματικές  προτάσεις ,σε κάνει να σκεφτείς πως θα καταφέρουν οι μνηστήρες να πείσουν  εμπόρους, βιοτέχνες, επιχειρηματίες, πως το Επιμελητήριο θα είναι εκείνο που θα καταφέρει σε μια δύσκολη στιγμή της εργασιακής  τους δραστηριότητας, να τους  κρατήσει όρθιους και ζωντανούς,  φέρνοντας  ένα νέο τρόπο στήριξης προς αυτούς, περισσότερο αποτελεσματικό.

Αυτό που θέλουν να μάθουν οι επαγγελματίες είναι εάν θα μπορέσει η νέα διοίκηση  να λειτουργήσει μακριά και πέρα από τα γούστα της  κάθε κυβέρνησης, του κάθε κόμματος, της κάθε δημοτικής αρχής, αλλά με κύριο γνώμονα την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας  υλοποιώντας εκείνες τις πρακτικές που θα το πραγματώσουν.

Ο τρόπος  να μειωθεί η  μελαγχολία είναι να υπάρξουν  λιγότερες πολιτικές αποχρώσεις,  στηρίξεις , ανούσιες αντιπαραθέσεις αλλά περισσότερες ουσιαστικές υλοποιήσιμες προτάσεις που μπορούν να ανακουφίσουν τον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού, και όχι κινήσεις και δηλώσεις εντυπωσιασμού.

Αυτό περιμένουν τα μέλη του Επιμελητηρίου, να μην ακούσουν  να μην δουν, να μην βιώσουν   παλιές  ξεπερασμένες συνταγές διεκδίκησης ενός στόχου.

Μην γελιέστε κ υποψήφιοι … δεν εκλέγεται  κυβέρνηση η  δημοτική αρχή. Εκλέγεται εκείνη η διοίκηση που θα δουλέψει σκληρά να πραγματοποιήσει όσα δεν έγιναν  μέχρι σήμερα και ακόμη περισσότερα … σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό γίγνεσθαι  για τον Νομό Κορινθίας , που θα μπορούσε να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από ότι σήμερα,  θέση για την οποία ευθύνονται πολλοί …. στο πέρασμα των χρόνων που έφυγαν άκαρπα.

Λ. Μουζάκη