Στις 25 Γενάρη 2021 ακούσαμε το Δήμαρχο περιχαρής να δηλώνει ότι στη συνάντηση με τον τότε Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη είχε μόνο ευχάριστα νέα να ανακοινώσει, όπως φαίνεται και στο σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου, σχετικά με την παραχώρηση χρήσης της Ιαματικής Πηγής των Λουτρών Ωραίας Ελένης προς το Δήμο Κορινθίων, η οποία μάλιστα ήταν σε τελικό στάδιο.

► Εμείς είχαμε δηλώσει χαρακτηριστικά την περίοδο εκείνη «Μην παραμυθιάζουμε τον κόσμο» ότι σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα αξιοποίησης του ιαματικού νερού. Απαιτούνται τροποποιήσεις νομοθεσίας, έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων, εκπόνηση ποικίλων μελετών κλπ.

Δυστυχώς δεν είναι μόνον ότι μας δούλεψε τότε ο Υπουργός κ. Θεοχάρης. Ακολούθησε και ο νέος Υπουργός κ. Κικίλιας και σύσσωμη η Κυβέρνηση. Τελικά ή δεν μας τα είπε καλά ο Δήμαρχος ή δεν τα κατάλαβε καλά.

Αποτέλεσμα είναι μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο με το νόμο 4875 (ΦΕΚ 250Α/23-12-21) όχι μόνο να μην παραχωρηθεί η Ιαματική Πηγή στο Δήμο μας για αξιοποίηση και εκμετάλλευση αλλά απεναντίας να δημιουργηθεί Μία Κρατική Ανώνυμη Εταιρεία η οποία ανέλαβε να διαχειριστεί όλες τις ιαματικές πηγές της χώρας (Κρατικές, δημοτικές, ιδιωτικές).

Κατέρρευσε λοιπόν το παραμύθι της παραχώρησης.

► Δυστυχώς ο Δήμαρχος δεν είχε το θάρρος να υιοθετήσει ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της Κυβέρνησης όταν συζητιόταν στη Βουλή το νομοσχέδιο, όπως έπραξε ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.

Όσον αφορά την πίστωση των 30.000 € που πρότεινε ο Δήμαρχος στον τρέχοντα προϋπολογισμό για Υπηρεσίες ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ αξιοποίησης των Ιαματικών Πηγών καλείται τώρα να εξηγήσει  που θα κατευθυνθούν αυτά τα χρήματα