1-p1190925

Από την Άρτα μας έρχεται αυτή η συνταγή. Με απλά υλικά αλλά με μια γεύση μοναδική αφού το πάντρεμα του χρυσού καλαμποκιού με τη φέτα και το αγνό ελαιόλαδο κάνει τον ουρανίσκο να μην χορταίνει με τίποτα.

Τι θα χρειαστώ

1 κιλό καλαμποκίσιο αλεύρι, άσπρο ή κίτρινο
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
300 γρ. φέτα
Νερό βραστό, αλάτι

Πως τη φτιάχνω

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την ψιλή τη σίτα.

Ύστερα το ρίχνουμε στη λεκάνη ή στη σκάφη και δημιουργούμε στο μέσο ένα βαθούλωμα.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το βραστό νερό και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.

Ανακατεύοντας προσθέτουμε λίγο-λίγο τα λάδι και ρίχνουμε και τη φέτα τριμμένη σε κομμάτια.

Πλάθουμε τη ζύμη με το χέρι, της δίνουμε το σχήμα της κουλούρας και χαράζουμε την επιφάνεια της σταυρωτά.

Εάν ψήσουμε την κουλούρα σε ταψί, αλείφουμε το ταψί με λάδι. Εάν την ψήσουμε στη γάστρα, στη φωτιά , τότε σκεπάζουμε τη ζύμη με φύλλα κουτσουπιάς, είτε καρυδιάς.

Στο φούρνο ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Στη γάστρα ανάλογα με τη φωτιά, παρακολουθούμε το ψήσιμο και τη βγάζουμε όταν ροδοκοκκινίσει.

Τρώγεται ζεστή με όποιο συνοδευτικό επιθυμούμε.