Γλυκός Τραχανάς με πικάντικη Φέτα 26 Οκτωβρίου 2016 Αρχίζω Τώρα που ο καιρός αρχίζει και κρυώνει όλο και περισσότερα επιθυμούμε μια ζεστή σούπα με γλυκό Κορινθιακό τραχανά. Η συνταγή μας έρχεται από νοικοκυρά της Πουλίτσας Κορινθίας και είναι νοστιμότατη. Τι χρειάζομαι για 10 άτομα 2/3 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι 6-8 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κότας ¼ κιλού γλυκό τραχανά 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη Πως το φτιάχνω Ζεσταίνουμε το ¼ του λαδιού σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε και τα 6-8 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κότας. Όταν αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε τον τραχανά και αφήνουμε να βράσουν, ώσπου να μαλακώσουν. Αν η σούπα είναι πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό κότας. Στο τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε την σούπα ζεστή πασπαλισμένη με την τριμμένη φέτα. Παραδοσιακή σπιτική συνταγή που γίνεται ανάρπαστη από την οικογένεια. Share Tweet Share