soupa_me_finokio_praso_kai_giaoyrti

Τώρα που ο καιρός αρχίζει και κρυώνει όλο και περισσότερα επιθυμούμε μια ζεστή σούπα με γλυκό  Κορινθιακό τραχανά. Η συνταγή μας έρχεται από νοικοκυρά της Πουλίτσας Κορινθίας και είναι νοστιμότατη.

Τι χρειάζομαι για 10 άτομα

2/3 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
6-8 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κότας
¼ κιλού γλυκό τραχανά
1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη

Πως το φτιάχνω

Ζεσταίνουμε το ¼ του λαδιού σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ρίχνουμε και τα 6-8 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κότας.

Όταν αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε τον τραχανά και αφήνουμε να βράσουν, ώσπου να μαλακώσουν.

Αν η σούπα είναι πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό κότας.

Στο τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε την σούπα ζεστή πασπαλισμένη με την τριμμένη φέτα.

Παραδοσιακή σπιτική συνταγή που γίνεται ανάρπαστη από την οικογένεια.