2013091114382272

 

Σεπτέμβρης  τα σταφύλια  ο μούστος το πετιμέζι μοσχοβολούν και  έχουν την τιμητική τους… και κοντά τους σε αυτά το υπέροχο μοναδικό απλό γλυκάκι η παραδοσιακή μουσταλευριά. Μια συνταγή λιτή και απέριττη από τα monastiriaka.gr που δεν την χορταίνεις…

 Υλικά

3 ½ φλυτζάνια μούστο
½ φλυτζάνι νισεστέ
½ φλυτζάνι νερό
Σουσάμι
Κανέλα
Αμύγδαλα ή καρύδια ασπρισμένα και κοπανισμένα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μούστο να βράσει. Σε ένα μπολ διαλύουμε το νισεστέ. Μόλις βράσει ο μούστος , ρίχνουμε το χυλό με το νισεστέ λίγο – λίγο και ανακατεύουμε προσεκτικά να μην σβολιάσει. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε σε μπολ που έχουμε ρίξει πρώτα νερό. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι , την κανέλλα και τους ξηρούς καρπούς.