Απλή…. μα πεντανόστιμη μουσταλευριά 9 Σεπτεμβρίου 2016 Αρχίζω Σεπτέμβρης τα σταφύλια ο μούστος το πετιμέζι μοσχοβολούν και έχουν την τιμητική τους… και κοντά τους σε αυτά το υπέροχο μοναδικό απλό γλυκάκι η παραδοσιακή μουσταλευριά. Μια συνταγή λιτή και απέριττη από τα monastiriaka.gr που δεν την χορταίνεις… Υλικά 3 ½ φλυτζάνια μούστο ½ φλυτζάνι νισεστέ ½ φλυτζάνι νερό Σουσάμι Κανέλα Αμύγδαλα ή καρύδια ασπρισμένα και κοπανισμένα Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μούστο να βράσει. Σε ένα μπολ διαλύουμε το νισεστέ. Μόλις βράσει ο μούστος , ρίχνουμε το χυλό με το νισεστέ λίγο – λίγο και ανακατεύουμε προσεκτικά να μην σβολιάσει. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε σε μπολ που έχουμε ρίξει πρώτα νερό. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι , την κανέλλα και τους ξηρούς καρπούς. Share Tweet Share