πετρουνιαςμεταλιο

Χρυσό μετάλλιο ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους!

Ελαβε  16,000 βαθμούς στον τελικό του οργάνου και με μια άσκηση που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,80.

Δυνατός και  Υπέροχος ως Έλληνας ο Λευτέρης Πετρούνιας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

πετρουνιαςχρυσος

Ο πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο του αγωνίσματος των κρίκων και  στέφθηκε  Ολυμπιονίκης κάνοντας όλους τους Έλληνες υπερήφανους.

Ο Λευτέρης  έκανε μια υποδειγματική εκτέλεση του προγράμματός του με βαθμολογία 16.000 και μάγεψε τους πάντες.

Αυτό είναι μετά από 12 χρόνια, το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική γυμναστική, τότε που στην Αθήνα το 2004 ο Δημοσθέσης Ταμπάκος είχε κατακτήσει το χρυσό στους κρίκους .

Αυτή την χρονιά ο Πετρούνιας κατέκτησε  ακόμη δύο χρυσά, ένα στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ντόχα του Κατάρ και ένα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης στη Βέρνη της Ελβετίας.

Να σημειωθεί πως αυτό είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα, μετά από εκείνο  που κατέκτησε την περασμένη βδομάδα η Άννα Κορακάκη.

πετρουνιαςπανηγυρι

Στις δηλώσεις του μετά την μεγάλη του νίκη ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης ανέφερε «Ναι ρε φίλε, ναι ρε Ελλάδα! Σε κάθε δήλωσή μου μέχρι τώρα έλεγα “πάμε Ελλάδα”, γιατί έχουμε την ψυχή να πάμε εκεί που μας αξίζει. Κι εδώ αυτό ήρθαμε να κάνουμε. Να ακουστεί ο Εθνικός ύμνος στο Ρίο. Για μένα είναι ό, τι σημαντικότερο να ακούγεται. Θέλω να το αφιερώσω στον πατέρα μου, στον προπονητή μου και στην Ελλάδα»

πετρουνιας σημαια

Το ασημένιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ζανέτι με 15,766 (6,70) και το χάλκινο ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 15,700β. (6,80)