95280
Μια εύκολη, νόστιμη σαλάτα, με μήλα, καρύδια και σταφίδες, ταιριάζει πολύ σε γιορτινά τραπέζια.

Υλικά για τη σαλάτα:

Μαρούλι: 1 μεγάλο

Μήλα: 2 κόκκινα

Καρύδια: 1/3 κούπας

Σταφίδες σουλτανίνες: 1/4 κούπας

Υλικά για την βινεγκρέτ:

Μηλόξιδο: 1,5 κουταλιά σούπας

Ελαιόλαδο: 4,5 κουταλιές σούπας

Μέλι: 1,5 κουταλάκι τσαγιού

Μουστάρδα: 1,5 κουταλάκι τσαγιού

Πιπέρι: 2 πρέζες

Αλάτι: 1/3 κουταλάκι τσαγιού

Εκτέλεση:

Βάζετε σε τηγάνι ή κατσαρολάκι τα καρύδια και το βάζετε σε χαμηλή φωτιά. Ανακινείτε το σκεύος τακτικά, μέχρι τα καρύδια να αρχίσουν να σκουραίνουν ελαφρά. Βγάζετε το σκεύος από τη φωτιά και αδειάζετε τα καρύδια σε ένα πιατάκι. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

Πλένετε το μαρούλι και το στεγνώνετε. Το κόβετε σε λωρίδες και το βάζετε σε σαλατιέρα.

Πλένετε τα μήλα και τα κόβετε στα τέσσερα. Κόβετε το κεντρικό κομμάτι με τα σπόρια και τις ίνες και τα πετάτε. Τα υπόλοιπα τα κόβετε σε φέτες, 2 – 3 χιλ. πάχος. Τα βάζετε κι αυτά στη σαλατιέρα.

Κόβετε τις σταφίδες σε μικρότερα κομμάτια και τις βάζετε κι αυτές στη σαλατιέρα.

Χοντροκόβετε και τα καρύδια και τα προσθέτετε κι αυτά.

Σε βαζάκι, αναμιγνύετε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ. Κλείνετε τα καπάκι και κουνάτε δυνατά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε. radicio.com