1948369

Έφτασε στην Αθήνα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Στο αεροδρόμιο  τον υποδέχτηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τον «τσάρο» συνοδεύουν στη διήμερη επίσκεψή του στη χώρα μας οι υπουργοί Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Η ατζέντα περιλαμβάνει μια σειρά σημαντικών  θεμάτων με επίκεντρο των συνομιλιών του πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου θα βρεθούν τόσο θέματα επενδύσεων, εμπορίου, ενέργειας και τουρισμού όσο  και η αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας . Παράλληλα αναμένεται να υπογραφούν και σειρά διμερών συμφωνιών.

Να σημειωθεί πως υπήρξε  μια καθυστέρηση περίπου 45 λεπτών στην άφιξη του Ρώσου προέδρου στην Αθήνα, ενώ το κέντρο της Αθήνας, έχει θωρακιστεί   για την επίσκεψη του ρώσου προέδρου,  με περίπου 2.500 αστυνομικούς

Ωστόσο στη Θεσσαλονίκη έφτασε στις 10:45 ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλος, στο πλαίσιο της προσκυνηματικής επίσκεψής του στο Άγιο Όρος, όπου έγινε δεκτός με κωδωνοκρουσίες στις 2.30 το μεσημέρι.