Παναγροτικό συλλαλητήριο στον Ισθμό της Κορίνθου

Παναγροτικό συλλαλητήριο στον Ισθμό της Κορίνθου

Παμπελοποννησιακό Παναγροτικό συλλαλητήριο οργανώνουν στον Ισθμό της Κορίνθου το επόμενο Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι οι αγροτικοί σύλλογοι και οι επιτροπές μπλόκων της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) από την Πελοπόννησο.
Η απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, στην Τρίπολη από τους συνδικαλιστές αγρότες όλης της Πελοπόννησου που συμμετείχαν. Επίσης αποφασίστηκε οι αγρότες να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, που οργανώνονται την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου.
Το κάλεσμα:
ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΜΠΛΟΚΩΝ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφοι Αγρότες – Κτηνοτρόφοι

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Για να μετατρέψουμε την απελπισία που μας έχουν οδηγήσει με τις πολιτικές τους οι προηγούμενες και η τωρινή κυβέρνηση, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και η Ευρωπαϊκή Ένωση σε οργανωμένο αγώνα εναντίον τους.
Η ελπίδα για την επιβίωση μας βρίσκετε στα δικά μας χέρια. Στον κοινό αγώνα με τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους.
ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
Η αλλαγή της κυβερνητικής διαχείρισης δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα μειώθηκαν. Οξύνονται καθημερινά, μας οδηγούν σε αδιέξοδα, στην φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αφανισμό. Είναι εδώ η ΕΕ με την ΚΑΠ, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι έμποροι που μας έχουν χειροδέσει.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφάρμοσε την αποφασισμένη από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ φορολογία 13% και προκαταβολή 27,5% από το πρώτο ευρώ, ενώ τώρα προχωρά σε νεα φοροληστεία που θα φτάσει στο 26% φόρο και στο 100% την προκαταβολή. Την ώρα που χιλιάδες αγρότες είναι ανασφάλιστοι γιατί αδυνατούν να πληρώσουν τον ΟΓΑ, φέρνουν νέες αυξήσεις που θα φτάνουν στον τριπλασιασμό των εισφορών.
Να μην παγιδευτούμε από τις υποσχέσεις για ισοδύναμα και δήθεν ανακουφιστικά μέτρα.
Να συγκρουστούμε με την νέα ΚΑΠ της ΕΕ, που φέρνει νέα αντιαγροτικά μέτρα, όπως η δραματική μείωση των επιδοτήσεων κατά 50% μέχρι το 2019, περιορισμούς στην παραγωγή, κ.α.
Κι αυτή τη φορά, όπως τα προηγούμενα χρόνια, μέσα στο αγροτικό κίνημα θα συγκρουστούν δυο “γραμμές”, δυο κατευθύνσεις, δυο προοπτικές.
Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να απομονώσουν τους εκπροσώπους του αγροτοσυνδικαλισμού που στηρίζει τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών – μεγαλοεπιχειρηματιών και να μπουν, μαζικά, στον πραγματικό αγώνα που οργανώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων για την σωτηρία τους από το ξεκλήρισμα, την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής ΕΕ – κυβέρνησης και για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στον τόπο μας, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.
ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ο αρχηγός της στις 22 Ιούλη μίλησε για «τσιφλικάδες και μικροτσιφλικίδες που τρώγανε τις επιδοτήσεις στα μπουζούκια της εθνικής», βρώμησε τους κόπους μας, τους αγώνες μας για να κρύψει ότι η ΚΑΠ και η Ε.Ε ξεκληρίζουν την αγροτιά, βάζοντας έτσι πλάτη στην αντιλαϊκή, αντιαγροτική πολιτική.
Τώρα πρέπει να σημάνει αγροτικός ξεσηκωμός. Καλούμε τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα και τις Επιτροπές των Μπλόκων από όλη την Πελοπόννησο, τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν, μαζικά, μέρος:
* Στις 12 του Νοέμβρη ημέρα πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας στις ταξικές απεργιακές συγκεντρώσεις.
*ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ