Αν η κορούλα σου διστάζει να κάνει ποδήλατο, να εξερευνήσει μια παραλία ή να ασχοληθεί με μια πολεμική τέχνη, τότε μάλλον είναι καιρός να την προτρέψουμε να πιστέψει στον εαυτό της και να ζήσει τα όνειρά της… σαν αληθινή πριγκίπισσα!

Φορέματα, κορδέλες, τιάρες, καλοχτενισμένα μαλλιά και γυαλιστερά παπούτσια; Αυτός είναι ο κόσμος μιας πριγκίπισσας; Σαν μαμά θα πω κατηγορηματικά όχι! Μια πριγκίπισσα μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα! Μπορεί να φορέσει το σορτσάκι και τα αθλητικά της παπούτσια και να ανέβει στην υψηλότερη κορυφή, να ζήσει περιπέτειες, να κάνει νέους φίλους, να πετύχει όλα όσα ονειρεύεται ! Και εμείς, σαν μαμάδες είμαστε εδώ για να τη στηρίξουμε σε κάθε προσπάθεια και να τη βοηθήσουμε να ανακαλύψει τις δυνατότητές της!

Της Φλώρας Κασσαβέτη

disney princess

Ορίστε πως:

Να την ενθαρρύνεις να παίξει με διάφορα παιχνίδια και να αφήσεις την περιέργειά της να την κατευθύνει σε νέα μονοπάτια γνώσης!

Να δημιουργήσεις μαζί της «περιπέτειες» για τις αγαπημένες της κούκλες!

Να της δώσεις την ευκαιρία να δοκιμάσει αθλήματα που της αρέσουν αλλά ίσως διστάζει όπως τένις, βόλεϊ, μπάσκετ ή ακόμα και κάποια πολεμική τέχνη!

Να την επαινέσεις για την εξυπνάδα και τις ικανότητές της κι όχι μόνο για την εξωτερική της εμφάνιση!

Αν μεγαλώνεις λοιπόν, κορίτσι, μεγάλωσέ το έξυπνα και υπεύθυνα. Σκέψου τι είναι καλύτερο για την πριγκίπισσά σου; Να κάνει ποδήλατο και να σκαρφαλώνει στις κούνιες ή να ανησυχείς αν θα χτυπήσει; Να παίξει με τις πλαστελίνες, τον πηλό ή ακόμα και τα χώματα ή να σε νοιάζει εάν θα λερωθεί και θα τσαλακώσει τα ρούχα της; Να βουτάει στον βυθό με τη μάσκα αναζητώντας καβούρια και κοχύλια ή να κάθεται κάτω από την ομπρέλα και να βλέπεις τη λαχτάρα στα μάτια της;

disney princess

Κι όμως! Οι πριγκίπισσες πρέπει και μπορούν να κάνουν τα πάντα! Αυτό είναι ίσως το πιο σπουδαίο μάθημα που πρέπει να διδάξουν οι γονείς που μεγαλώνουν κορίτσια! Κάθε κορίτσι λοιπόν πρέπει και μπορεί να είναι δυναμικό, να πιστεύει στον εαυτό του και ν’ αγαπά τη δράση. Γιατί; Επειδή έτσι ανακαλύπτει τον μεγάλο κόσμο γύρω του, δοκιμάζει περισσότερα πράγματα, μαθαίνει να κάνει μεγαλύτερα όνειρα και μέσα από προσπάθεια να τα πραγματοποιεί.

disney princess

Μεγάλα όνειρα για τις μικρές μας πριγκίπισσες

Με αυτό το σκεπτικό, το «Να ονειρεύεσαι πάντα, Πριγκίπισσα» (DREAM BIG PRINCESS), μια πρωτοβουλία της Disney, προτρέπει τα παιδιά και ιδιαίτερα τα κορίτσια να κυνηγήσουν τα όνειρά τους με έμπνευση τις Πριγκίπισσες της Disney!
Και ναι είναι αλήθεια! Όλες οι πριγκίπισσες της Disney αποδεικνύονται μέσα από τις ιστορίες εξαιρετικά δυναμικές! Αν δεις μαζί με τη μικρούλα σου μια ταινία της Disney θα καταλάβεις! Θα διαπιστώσεις ότι οι ηρωίδες πριγκίπισσες σε αυτές τις ταινίες δεν παραμένουν με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας τον πρίγκιπα να τις σώσει. Βασίζονται στον εαυτό τους και αποφασισμένες να ξεπεράσουν μόνες τους τις δυσκολίες και να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους κι αυτά που ονειρεύονται. Τόσο οι χαρακτήρες όσο και οι ιστορίες της Disney αναδεικνύουν τον δυναμισμό των κοριτσιών.

disney princess

Κυρίως όμως φρόντισε, αν είσαι μαμά, να απολαύσεις κι εσύ μια ταινία μαζί με την μικρούλα σου για να της υπενθυμίσεις ότι μια πραγματική πριγκίπισσα έχει αξίες! Αξίες που όλα τα κορίτσια πρέπει να υιοθετήσουν αν θέλουν να λέγονται πριγκίπισσες.

Για κάθε κορίτσι μάλιστα που κάνει όνειρα, υπάρχει μια πριγκίπισσα της Disney που της δείχνει ότι τα όνειρά της μπορούν να γίνουν αληθινά! Ορίστε τι μπορεί να μάθει από τις αγαπημένες πριγκίπισσες της Disney η κόρη σου αν κι εσύ της το επισημάνεις.

disney princess

Σταχτοπούτα: ευγενική, καλόκαρδη και αποφασιστική.
Τι μαθαίνει στη μικρή σου πριγκίπισσα: να είναι ευγενική, να έχει κουράγιο, να είναι αισιόδοξη αλλά να αναλαμβάνει και δράση όταν χρειάζεται.

Χιονάτη: αισιόδοξη και με εξαιρετικά ευγενικούς τρόπους.
Τι μαθαίνει στη μικρή σου πριγκίπισσα: να μη φοβάται να κάνει νέους φίλους και να μην χάνει ποτέ την ελπίδα της.

Μπελ: ανοιχτόμυαλη, γενναία, αυθεντική.
Τι μαθαίνει στη μικρή σου πριγκίπισσα: να μην κρίνει κάποιον μόνο από την εμφάνιση και να σέβεται τη διαφορετικότητα.

Γιασμίν: δραστήρια, τολμηρή, γενναιόδωρη.
Τι μαθαίνει στη μικρή σου πριγκίπισσα: να βλέπει το καλό στους άλλους.

Μουλάν: ατρόμητη, έξυπνη, πιστή.
Τι μαθαίνει στη μικρή σου πριγκίπισσα: να αγωνίζεται και να έχει μαχητικό πνεύμα.

Άριελ: περίεργη, ελεύθερη, αποφασιστική.
Τι μαθαίνει στη μικρή σου πριγκίπισσα: να μη διστάζει να εξερευνήσει τον κόσμο.

Ραπουνζέλ: δημιουργική, αφοσιωμένη, θαρραλέα.
Τι μαθαίνει στη μικρή σου πριγκίπισσα: να μην χάνει την ευκαιρία για νέες εμπειρίες και περιπέτειες. happymom.gr