%cf%84%cf%83%ce%b5%cf%84%cf%83%ce%b92

 “Ημέρες Πολέμου 1941 – 1944 – Η Μάχη της Κρήτης” ήταν το θέμα της Έκθεσης Πολιτικής Γελοιογραφίας, Φωτογραφιών και Ιστορικών Ντοκουμέντων που πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου.

unnamed-20

Στη Μάχη της Κρήτης στην ιστορία και τα γεγονότα αναφέρθηκε ο  Μιχάλης Μαρίνης, Υπ. Διδάκτωρ Φιλολογίας του Παν/μίου Πατρών.   Η  Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων τραγούδησε τραγούδια με θεματολογία  από τη Μάχη της Κρήτης ενώ μέλη της Ένωσης Κρητών, “Ο Ψηλορείτης”, πλαισίωσαν με κρητικούς χώρους την εκδήλωση χορεύοντας έξω από την Πινακοθήκη.

%cf%84%cf%83%ce%b5%cf%84%cf%83%ce%b94

Ενδιαφέρον κομμάτι στην έκθεση ήταν και συμμετοχή της Ομάδας Αναβιωτών Ιστορικών Μαχών – Γεγονότων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου: War World II Hellas – Living History, όπου φορώντας στολές και έχοντας εξοπλισμό εκείνης της εποχής μέσα και έξω από τον χώρο της Πινακοθήκης , μετέφεραν τους παρευρισκόμενους στο πολεμικό κλίμα της εποχής.

%ce%bc%cf%871

Τέλος η  Αρχαιολόγος – Ιστορικός Τέχνης, Διδάκτωρ Μουσειολογίας και Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων Τόνια Τζαναβάρα, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, εξέφρασε τόσο την ικανοποίηση της όσο και την περηφάνια της για τις δράσεις της Πινακοθήκης Κορίνθου καθώς και για την συγκεκριμένη έκθεση.

 

%ce%bc%cf%872

 

 

unnamed-21

unnamed-31

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφιες :Τσέτσι Τσάνκοβ Φωτογράφος