Έντονη σεισμική δραστηριότητα αναπτύχτηκε  σήμερα τα ξημερώματα στον Κορινθιακό κόλπο. Συγκεκριμένα σημειώθηκαν διαδοχικές σεισμικές δονήσεις που είχαν επίκεντρο τον Κορινθιακό οι οποίες  έγιναν αισθητές σε πολλές περιοχές.

Συγκεκριμένα σημειώθηκε σεισμική δόνηση τις 04:25 το πρωί, είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο του εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η δόνηση έγινε αισθητή τα ξημερώματα στο Αίγιο και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο σχετικά με το μέγεθος της δόνησης  καταγράφει μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ως  επίκεντρο τον Κορινθιακό κόλπο, έξι χιλιόμετρα βορειανατολικά από τις Καμάρες Αιγιαλείας.

Μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου 20 λεπτών ακολούθησαν, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, άλλες τρεις σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 3,4 η πρώτη , 3,5  η δεύτερη και 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ η Τρίτη.

Τέλος μια ακόμη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 06:05 τα ξημερώματα στο Αίγιο, όπου  σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η νέα δόνηση είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό Κόλπο, ανάμεσα στο νησί Τριζόνια και τις Καμάρες Αιγιαλείας.