11111

Με αφορμή τις σεισμικές δονήσεις που έπληξαν την γειτονική Ιταλία, με τελευταία την χθεσινή των 6, 5 Ρίχτερ μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στον ΑΝΤ1,ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης τόνισε  «Κοινωνία και πολίτες πρέπει να είναι πάντα σε ετοιμότητα» 

Ο γνωστός σεισμολόγος έκανε γνωστό ότι η πολιτεία είναι ενημερωμένη για δύο περιοχές της Ελλάδας που αναμένονται μεγάλοι σεισμό.

Για τον σεισμό στην Ιταλία σημείωσε ότι η σεισμική ακολουθία ολοκληρώθηκε. «Ήταν ένα μεγάλο ρήγμα που ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου και έσπασε σε 3 κομμάτια» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ήταν κατηγορηματικός πως το ρήγμα της Ιταλίας δεν σχετίζεται με την Ελλάδα.

Σημείωσε ακόμη οτι  η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής χώρα η οποία «δυστυχώς» έχει να δώσει καιρό έναν μεγάλο σεισμό, με αποτέλεσμα κάποια ρήγματα να έχουν «μαζέψει ενέργεια» και οι σεισμολόγοι να περιμένουν μεγάλο σεισμό σε βάθος χρόνου.

Στο ερώτημα  εάν  υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν πως θα γίνει ένας μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα, απάντησε θετικά τονίζοντας ότι  ένας τέτοιος σεισμός αφήνει σημάδια πριν γίνει.