Ένα ακόμα έγκλημα συντελείται στον Κορινθιακό Κόλπο.

Αμεση παρέμβαση των «Αυτοδυτών Λουτρακίου»

Προβληματισμό και αγανάκτηση προκαλούν οι εικόνες και τα στοιχεία που φέρνει στην δημοσιότητα ο John Kotsifas  από την ομάδα του «Tech diving team dive center» στις οποίες φαίνεται να συντελείται ένα ακόμη έγκλημα στον εγκαταλειμμένο και ταλαιπωρημένο Κορινθιακό.

Ο δύτης σε κατάδυση που έκανε  στην ξέρα μπροστά στο συγκρότημα Άτλας εντόπισε εγκαταλελειμμένο δίχτυ πάνω από 100 μέτρα μήκους  και επάνω του φυλακισμένα πάρα πολλά νεκρά ψάρια.

Οι δύτες εκφράζουν την αγανάκτηση τους ,την αγωνία τους καθώς και τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που είδαν και κατέγραψαν  μέσα από αναρτήσεις τους σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Το τραγικό είναι πως αν δεν παρέμβει κάποιος το δίχτυ θα συνεχίσει να ψαρεύει για πολύ καιρό οδηγώντας την ξέρα σε πλήρη νέκρωση.

Αυτός που δημιουργησε ολη αυτή την κατάσταση στην περιοχή είτε είναι απλός χομπίστας ειτε είναι ψαράς λειτουργησε με πλήρη ασυνηδυσία,αδιαφορία για το μέλλον της περιοχής και γενικότερα του Κορινθιακού.

Από την ανάρτηση του Christos Barlas μαθαίνουμε πως οι  ξέρες είναι ο τόπος όπου προστατεύονται και μεγαλώνουν τα ψάρια αλλά και άλλοι θαλάσσιοι οργανισμοί πριν αυτοί ενηλικιωθούν και ταξιδέψουν στα ανοιχτά γι αυτό προστατεύονται με την απαγόρευση της αλιείας σε αυτές.

Με δεδομένη αυτή την κατάσταση και θέλοντας να σώσουν ότι σώζεται , σήμερα  Σάββατο εθελοντές δύτες από διαφορά μέρη και τα μέλη του ομίλου «Αυτοδυτών Λουτρακίου» θα καταδυθούν και με συντονισμένη προσπάθεια θα ανελκύσουν το δίχτυ σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν την ξέρα από την καταστροφή.
Οι αυτοδύτες  τέλος αναφέρουν πως όταν επιβεβαιωθεί με βάση τις πληροφορίες  που έχουν ο  ιδιοκτήτης του διχτιού θα τις δώσουν στις αρχές για να κινηθούν νομικές διαδικασίες.

Φτάνει επιτέλους η ασυδοσία στις θάλασσες μα και ιδιαίτερα στον Κορινθιακό που πλήττεται από την αδιαφορία όλων!!! Κάντε επιτέλους κατι χειροπιαστό για να σωθεί ο Κόλπος. Από  λόγια  και προθέσεις  έχουμε χορτάσει….

Και επιτέλους έσεις που  λέτε τάχα …. πως αγαπάτε την θάλασσα ….είτε είστε επαγγελματίες ψαράδες, είτε ψαρεύετε από χόμπι, είτε απλά την απολαμβάνετε… έχετε υποχρέωση απέναντι στο περιβάλλον αλλά και στις γενιές που έρχονται, να την Σεβαστείτε !!!!