Κοινή γραμμη  φορέων  για να σωθεί το νοσοκομειο

Κοινή γραμμη φορέων για να σωθεί το νοσοκομειο

Να εργαστούν συνολικά αποφάσισαν οι φορείς της Κορίνθου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολλά και μεγάλα προβλήματα του νοσοκομείου της πόλης στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο νοσοκομείο πριν λίγες μέρες με πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων, παρουσία των βουλευτών Κορινθίας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη ανέφερε πως στα τέλη του μήνα περιμένουν να είναι έτοιμη, η πρόταση για ανασύνταξη των υγειονομικών δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας στο νομό.
Στη συζήτηση , όλοι δέχτηκαν πως «το νοσοκομείο λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο του προσωπικού», ενώ τονίστηκε ότι η οικονομική κρίση των τελευταίων πέντε ετών προκάλεσε οξυμένα προβλήματα στο νοσοκομείο που αφορούν την έλλειψη προσωπικού, καθώς και στη συντήρηση του κτιρίου ,

Όλοι συμφώνησαν πως η προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην παιδιατρική κλινική , τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα ζητήματα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Μαρία Θελερίτη σημείωσε ότι είναι γνωστές οι προτεραιότητες και με την τελευταία προκήρυξη για πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού θα ενισχυθεί το νοσοκομείο Κορίνθου, υπογραμμίζοντας πως είναι η πρώτη φορά που γίνονται προσλήψεις μετά από πέντε χρόνια.
Ανέφερε ακόμη ότι έχει γίνει καταγραφή, έχουν συγκεντρωθεί τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και υπάρχει επιτροπή που τα επεξεργάζεται.
Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Δήμας έκανε λόγο για συντονισμό δράσεων και δήλωσε έτοιμος και διαθέσιμος να βοηθήσει.

Να παραμερίσουν όλοι εντός Νομού την μικροπολιτική να συμβάλλουν και να κάνουν το καλύτερο που μπορούν, ανέφερε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός και πρόσθεσε ότι έχει γίνει καταγραφή των προβλημάτων, και από την Υγειονομική Περιφέρεια και καταβάλλεται προσπάθεια να λυθούν μικρά και μεγάλα προβλήματα.
Ως θετική χαρακτήρισε την παρουσία των φορέων στη συνάντηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιος Τσόγκας και σημείωσε ότι έχουν δείξει την πορεία που θέλουν να ακολουθήσουν. Τα προβλήματα είπε, είναι γνωστά, έρχονται από το παρελθόν και θα βελτιώσουμε την κατάσταση.

Ευθύνες για την σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου επέρριψε στις κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός , σημειώνοντας πως πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα για να βελτιωθεί το νοσοκομείο.

Από την πλευρά του χαρακτήρισε την κατάσταση του νοσοκομείου τραγική ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος και ζήτησε να καταγραφούν τα προβλήματα σε ένα υπόμνημα που θα υπογράψουν όλοι οι φορείς, ενώ παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις στο νομό που μπορούν να βοηθήσουν το νοσοκομείο σε ελλείψεις που έχει.