Νοσοκομείο Κορίνθου ένα βήμα πριν το "λουκέτο

Νοσοκομείο Κορίνθου ένα βήμα πριν το «λουκέτο

Το Πολύπαθο Νοσοκομείο της Κορίνθου ερημώνει μέρα με τη μέρα … χρόνια τώρα…. Μόνο που σε τούτες τις μέρες τα πράγματα κινούνται σε οριακά επίπεδα.
Ο μεγάλος ασθενής το Νοσοκομείο, δυστυχώς παραδόθηκε όλα αυτά τα χρόνια στους …χειρισμούς αδιάφορων κυβερνήσεων, των εντεταλμένων των υπουργών, των κομματαρχών και όχι μόνο…

Σήμερα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο .. με τους εργαζόμενους και ασθενείς να έχουν φτάσει στα όρια τους… και τα προβλήματα να έχουν γίνει ένα «βουνό» που απειλεί να το εξαφανίσει.

[tg_youtube width=»» height=»» video_id=»oNssj73QfEo»]

video-Korinthostv

Έγινε μια ευρεία σύσκεψη πριν δύο μέρες με σκοπό να εξεταστεί η παρούσα δύσκολη κατάσταση ,συμμετείχαν οι τέσσερις βουλευτές του νομού, ο δήμαρχος ,εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, της Περιφέρειας, φορέων ,η διοίκηση του νοσοκομείου ,των γιατρών και των νοσηλευτών καθώς και του διοικητικού προσωπικού.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές με αγωνία περιέγραψαν την κατάσταση και μίλησαν για πραγματική ερήμωση, αφού μέρα με τη μέρα το νοσοκομείο πάει από το κακό στο χειρότερο.
Με αγωνία για μια ακόμη φορά φώναξαν πως δεν υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και πως γιατροί και νοσηλευτές έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους.

Όπως επεσήμαναν έχουν δουλέψει συνεχόμενες ακόμη και 32 ώρες, γεγονός που αποτελεί σοβαρό θέμα ,γιατί πλέον το νοσοκομείο Κορίνθου καλύπτεται με πολύ πρόχειρο τρόπο και οι εφημερίες είναι επισφαλείς .

Έκρουσαν καμπανάκι κινδύνου ¨Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές-Κινδυνεύουν τα παιδιά όλων μας” τόνισαν χαρακτηριστικά ,αφού η κατάσταση της παιδιατρικής κλινικής τα τελευταία χρόνια είναι γνωστή σε όλους μας.

Οι αποσπάσεις του προσωπικού σε κέντρα υγείας της περιφέρειας έχουν διαλύσει επί της ουσίας το νοσοκομείο ,όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι που μιλούν για επιλεκτικές μετακινήσεις!
Αυτό που θα μπορούσε να βοηθήσει λίγο την κατάσταση – και αυτό αποτελεί πρόταση των εργαζομένων – την οποία έκαναν γνωστή στους βουλευτές του νομού Κορινθίας , είναι να επιστρέψουν οι 25 γενικοί ιατροί από το Κιάτο και τα 13 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό στις οργανικές τους θέσεις που είναι στο νοσοκομείο Κορίνθου και όχι σε θέσεις που τους βολεύουν όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Έκαναν δε λόγο για σκάνδαλο, και σημείωσαν πως η διαδικασία επαναφοράς τους είναι απλή, μια υπογραφή από την Περιφέρεια χρειάζεται μόνο.
“Παλεύουμε να κρατήσουμε το σύστημα όρθιο. Βάλτε πλάτη όλοι μαζί”, σημείωσαν ενώ δεν παρέλειψαν να επισημάνουν ότι η κατάσταση αυτή ,είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμοστήκαν στο Νοσοκομείο τα προηγούμενων τελευταία 6 χρόνια.

Τραγική ήταν και η αποκάλυψη πως αναγκάζονται μάλιστα να παίρνουν σεντόνια για τους αρρώστους από τα ξενοδοχεία του νομού. Παράλληλα υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικά είδη πρώτης ανάγκης, αναλώσιμα ακόμα και χαρτιού εκτυπώσεων.

[tg_youtube width=»» height=»» video_id=»-1wY2H-KfhM»]

video-Korinthos tv
Όλοι απεύθυναν έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας για άμεση πρόσληψη γιατρών στο νοσοκομείο, γιατί οι τεράστιες ελλείψεις σε κρίσιμα τμήματα και κλινικές, επιδείνωσαν με δραματικό τρόπο την κατάσταση και έχουν οδηγήσει τις δομές υγείας στο νοσοκομείο στα όρια της λειτουργικής κατάρρευσης.

Τό κοινό αίτημα είναι τούτη την ώρα ας αφήσουν όλοι… για μια και μοναδική φορά τα πολιτικά κόστη και ας πάρουν γενναίες κοινές αποφάσεις, για να προασπιστεί το συμφέρον του δικαιώματος στην υγεία των πολιτών του Νομού και όχι μόνο….