Τις πληγείσες από τον Ιανό αγροτικές περιοχές στην Κορινθία επισκέφθηκε η Βουλευτής Κορινθίας κα Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη.

Η Βουλευτής με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε χαρακτηριστικά «Στο Κρυονέρι, στο Σούλι, στο Κλημέντι, στο Καίσαρι, στο Μικρό και Μεγάλο Βάλτο, στο Θροφαρί οι αγρότες μας υπέστησαν σοβαρές καταστροφές στην αγροτική τους παραγωγή. Έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ . Επικοινώνησα άμεσα με τον Πρόεδρο κο Ανδρέα Λυκουρέντζο προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία της εκτίμησης των ζημιών με την συμμετοχή και άλλων γεωπόνων ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις των αγροτών μας που βρίσκονται σε απόγνωση. Εκείνος με διαβεβαίωσε ότι οι αγρότες θα αποζημιωθούν άμεσα. Τον ευχαριστώ για το πραγματικό ενδιαφέρον του για την περιοχή μας. Οι Αγρότες μας το αξίζουν.»

Ακόμα βρέθηκε στο Κονιάρειο Ινστιτούτο Εσπεριδοειδών Κορινθίας στην περιοχή Κεχριών του Δήμου Κορινθίων. Πρόκειται για κληροδότημα 300 στρεμμάτων από τα οποία  140 είναι καλλιεργούμενες εκτάσεις εσπεριδοειδών μαζί με ιδιόκτητο κτίριο γραφείων και εργαστηρίων.Για το θέμα αυτό σημείωσε: «Δυστυχώς το Ινστιτούτο υπολειτουργεί πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες των 2 γεωπόνων του. Ήδη έχω καταθέσει πρόταση στον Υφυπουργό πάρα τω Πρωθυπουργό κο Άκη Σκέρτσο για την πιθανή δημιουργία Πρότυπης Μονάδα Κατάρτισης και Έρευνας για τον πρωτογενή τομέα. Στόχος μας είναι η δημιουργία μικρού οικοσυστήματος όπου οι ενεργούντες στον πρωτογενή τομέα θα μπορούν επί του πεδίου να επιτύχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τα αγροτικά μας προϊόντα στα πλαίσια της πολιτικής Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το» χωράφι στο ράφι» Τα εσπεριδοειδή θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος σε αυτή την προσπάθεια. Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τις υποδομές του Ινστιτούτου Εσπεριδοειδών στην περιοχή μας και να δημιουργήσουμε ένα πόλο καινοτομίας ακόμα και με συμμετοχή ιδιωτών. Ευχαριστώ θερμά για την ενημέρωση τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Κορινθίας κο Μουτάφη Γιώργο καθώς και τον υπεύθυνο γεωπόνο κο Νίκο Μπράβο. Ξεκινάμε μια μακρά προσπάθεια προς όφελος των αγροτών μας»