Μεγάλη ανησυχία επικρατεί  διεθνώς αλλά και στη χώρα μας ,εξ αιτίας του διατροφικού σκανδάλου με βρεφικό γάλα  που παράγει Γαλλική εταιρεία.

Η  αφορμή δόθηκε από  το γεγονός ότι 26 βρέφη αρρώστησαν από το μολυσμένο γάλα για το οποίο εκφράζονται φόβοι ότι έχει σαλμονέλα.

Η Γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μαζική ανάκληση γαλάκτων  τα οποία προορίζονται εκτός της Γαλλικής αγοράς και σε άλλες χώρες.

Η απόφαση αφορά πολλές χώρες στις οποίες εξάγονται τα προϊόντα της Lactalis όπως Βρετανία, Αλγερία, Μαρόκο, Ελλάδα, Ταιβάν, Ρουμανία, Μπαγκλαντές Κίνα, Γεωργία, Πακιστάν.

Στην Ελλάδα βρεφικό γάλα της εταιρείας Lactalis κυκλοφορεί από την εταιρεία Frezyderm όπως προκύπτει και από τον πίνακα που έχουν δώσει οι αρμόδιες Γαλλικές αρχές στη δημοσιότητα με τις παρτίδες που εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχει ενδεχόμενο παρτίδες να είναι μολυσμένες με σαλμονέλα.

Ο πρόεδρος της Frezyderm ανέφερε στο κρατικό κανάλι ,ότι το γάλα περνάει από όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους δύο φορές και σημείωσε ότι δεν έει ενημέρωση από την εταιρεία Lactalis.

Το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών έδωσε τη σχετική λίστα με τις παρτίδες του βρεφικού γάλακτος που κυκλοφορεί στην χώρα μας.