xyta-xylokastro2-680x365

«Πράσινο» φως έδωσε το ΔΣ Ξυλοκάστρου στον Δήμο Βέλου-Βόχας για την εναπόθεση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου μετα την κατάθεση αιτήματος  στον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, ζητώντας την άδεια για την απόρριψη 1.000 τόνων απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου. Ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, βρέθηκε στη συνεδρίαση του συμουλίου,  εξηγώντας  γιατί ζητά την βοήθειά τους τονίζοντας πως τους καλοκαιρινούς μήνες  το θέμα των απορριμμάτων γίνεται ακόμα εντονότερο.

Η ενημέρωση από τον Δήμο

Λύση στο τεράστιο πρόβλημα εναπόθεσης των απορριμμάτων που τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται ακόμα εντονότερο, θέλει να δώσει ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης, 29 Ιουνίου βρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και εξήγησε γιατί ζητά την βοήθειά τους.

Ο κ. Παπακυριάκος είχε ωστόσο καταθέσει αίτημα στον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, ζητώντας την άδεια για την απόρριψη 1.000 τόνων απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας τόνισε για μία ακόμα φορά την ανάγκη οι δήμαρχοι να συνεργαστούν όσο μπορούν καλύτερα για την αντιμετώπιση του θέματος, καθώς η κατάσταση είναι τραγική και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πρόβλημα ενός μόνο Δήμου. Το αίτημα έκανε δεκτό το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και πλέον ο Δήμος Βέλου – Βόχας θα πάρει μία ανάσα μέσα στο καλοκαίρι, διαφορετικά δεν θα είχε που να πάει τα σκουπίδια.

«Τους καλοκαιρινούς μήνες για εμάς το πρόβλημα γίνεται εντονότερο, γιατί ο πληθυσμός του Δήμου μας σχεδόν διπλασιάζεται και με τους επισκέπτες κυρίως της παραλιακής ζώνης, ο όγκος των απορριμμάτων γίνεται υπερδιπλάσιος» ανέφερε ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος, ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, μετά την παρουσία του και την τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας ευχαριστεί τον ομόλογό του Ηλία Ανδρικόπουλο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για την απόφαση που έλαβαν και για την υποστήριξή τους, τονίζοντας επίσης πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ενωμένη και να επιδιώξει την οριστική λύση του προβλήματος, που δεν αφορά ωστόσο τους Δημάρχους, αλλά είναι θέμα πολιτικής πλέον απόφασης της κυβέρνησης.

«Λύνουμε ένα μέρος του προβλήματος και αυτό προσωρινά» συνέχισε ο κ. Παπακυριάκος». Ο Δήμος Βέλου – Βόχας δεν έχει χώρο για την εναπόθεση των απορριμμάτων, ενώ η κατάσταση είναι δύσκολη και με την αποκομιδή, καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί, ενώ οι προσλήψεις 8μηνήτων από τον ΟΑΕΔ καθυστερεί αυτή την φορά» συνέχισε. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμαρχος καλεί και τους δημότες του Δήμου Βέλου – Βόχας να δείξουν κατανόηση, να ενημερωθούν για την κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Δήμος τους και για το πώς μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλουν φροντίζοντας και διατηρώντας καθαρό το περιβάλλον, μειώνοντας τον όγκο των απορριμμάτων και στηρίζοντας την ανακύκλωση.