SHMA2

 

Οι Δήμαρχοι τής Πελοποννήσου καλούνται να σταθούν, τουλάχιστον αυτή τη φορά, συνεπείς απέναντι στην αναδίπλωση της κυβέρνησης προτάσσοντας το συμφέρον των δημοτών τους και του περιβάλλοντος.

Επειδή στο παρελθόν ερήμην των πολιτών οι Δήμαρχοι (πολλοί είναι και σήμερα δήμαρχοι και δημ. σύμβουλοι) εγκατέλειψαν την υποχρέωση διαχείρισης των απορριμμάτων με την τραγική κατάληξη στο σχέδιο ΤΑΤΟΥΛΗ –ΤΕΡΝΑ,  που θα επιβαρύνει τούς πολίτες και θα ακυρώσει την προοπτική ανακύκλωσης- καλούνται αυτή τη φορά να φανούν συνεπείς σε αυτά που δήλωναν δημόσια τις προηγούμενες ημέρες. Εκτός αν το έκαναν βρίσκοντας σημαία ευκαιρίας και τώρα την κατεβάζουν πάλι για να σηκώσουν την επόμενη.
Ας απαντήσετε στους πολίτες γιατί οι Δήμοι δεν διαθέτουν (μόνο 5 δήμοι έχουν) Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων και γιατί ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, με δική σας ευθύνη, ήταν και είναι διακοσμητικό  στοιχείο. Που είναι ο ρόλος της ΠΕΔ Πελοποννήσου;
Αν δεν θέλετε 28 χρόνια (τόσα προβλέπει το σύμφωνο για την ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων ) να θάψετε την προοπτική Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων με διαχωρισμό στη πηγή, επαναχρησιμοποίηση, λιπασματοποίηση των οργανικών, πράσινα σημεία και γενικά διαχείριση με βάση την αρχή της εγγύτητας, την συμμετοχή των πολιτών και  τη προστασία του Περιβάλλοντος , να μην προσυπογράψετε καμία σύμβαση.

Η ανοχή σας με την δικαιολογία της κυβερνητικής κυβίστησις δεν θα σας αθωώσει από τις ευθύνες όταν οι δημότες σας θα κληθούν να πληρώσουν διπλάσια και παραπάνω (όπως και οι ίδιοι δηλώνετε) Δημοτικά Τέλη. Για όλα τα παραπάνω έχω -έχουμε πάρει   πρωτοβουλίες ενημέρωσης εντός και εκτός Δ. Συμβουλίων ,έχουμε κινητοποιήσει τους πολίτες όταν όλα τα πλάκωνε η φοβέρα του Τατούλη. Τώρα όμως που το καπάκι άνοιξε και η δυσοσμία σας ξύπνησε δεν έχετε καμία δικαιολογία στο όνομα του «ρεαλισμού». Οι δημότες σας παρακολουθούν και πλέον είναι υποψιασμένοι.

ΜΗΝ ΠΡΟΣΥΠΑΓΡΑΨΕΤΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
ΨΗΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΔΗΜ.ΣΥΜ.ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ