Νερό και άριστης ποιότητας  και σημαντικής ποσότητας, έφερε στο Κιάτο ,το Μούλκι ,το κάτω Διμηνιό και το Πάσιο, ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο δημαρχείο.

Στο άκουσμα της ανακοίνωσης χειροκρότησαν θερμά όσοι παρευρίσκονταν εντός της αίθουσας.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε  στις προσπάθειες που κατέβαλε ο ίδιος και οι συνεργάτες του ,  τις δυσκολίες που αντιμετώπισε , την ποιότητα του νερού, αλλά και για την ανάπτυξη της περιοχής η οποία θα προκύψει  μέσα από τη λύση που δόθηκε στην υδροδότηση του δήμου.

Είναι αλήθεια πως οι Σικυώνιοι έχουν ταλαιπωρηθεί εδώ   και πολλά χρόνια λόγω της ακαταλληλότητας του νερού. Καιρός ήταν να δοθεί η λύση αφού η Στυμφαλία ανήκει πλέον στο δήμο Σικυωνίων και η λύση ήταν πλέον εφικτή.

Βέβαια η πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από τον έτερο υποψήφιο για τον δημαρχιακό θώκο, κ.Δημήτρη Παπαγεωργίου , ο οποίος  με ανάρτηση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης , ασκεί κριτική στον δήμαρχο τόσο για τους χειρισμούς στο θέμα της υδροδότησης της περιοχής όσο  και για  την ποιότητα του νερού που θα τρέχει στις βρύσες των Σικυωνίων.

Του ρίχνει δε το γάντι , ζητώντας του να έχουν ένα δημόσιο διάλογο για όλα αυτά.

Απόσπασμα από την ανάρτηση:

«Σας καλώ ΟΠΟΥ θέλετε ΟΠΟΤΕ θέλετε με ΟΠΟΙΟΝ συντονιστή θέλετε ενώπιον ΟΠΟΙΟΥ κοινού θέλετε σε ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ για την κοροϊδία του Σικυωνιου λαού επί 9 έτη, για την αδιαφορία σας για το Στυμφάλιο λαό, για τις άθλιες μεθοδεύσεις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ σε εργολάβους που σήμερα παριστάνουν τους «πολιτικούς σας συνεργάτες», για τις μετατροπές ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΣΕ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ και ότι άλλο θελήσετε. Από μέρους μου ανοιχτή κάθε ατζέντα. Είπατε ότι τίποτα δεν σας χαρίστηκε. Ιδού η ώρα να δείξετε ότι δεν φοβάστε το διάλογο. Αναμένω τον ορισμό της ημερομηνίας.»

Δε μένει λοιπόν παρά να δούμε αν ο δήμαρχος θα το σηκώσει και θα έχουμε ένα δημόσιο  πολιτικό διάλογο μεταξύ των δύο διεκδικητών του δήμου Σικυωνίων.