¨-Για εμένα το «εκλέγεσθαι» σημαίνει να υπηρετείς τους πολίτες, όχι το αντίθετο.¨

Είναι από τις πιο ουσιαστικές φράσεις που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια  από πολιτικό πρόσωπο,  και την κατέγραψα πριν κάποια χρόνια σε μια κουβέντα που είχα  με την επιτυχημένη επιχειρηματία  και πρώην αναπληρώτρια Νομάρχη Άννα Κοντονή -με Νομάρχη τότε,  τον  πρώην υπουργό, Νίκο Ταγαρά – όταν διεκδικούσε την προεδρία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου τον Μάιο 2012, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό μου «ΜΑΖΙ»classicus.

Η Άννα τότε αναφέρθηκε στις αλήθειες που πίστευε και που γι αυτές είχαμε απτά δείγματα γραφής κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Αντινομάρχης.

Αξίζει να σταθούμε – γι αυτό και τις δημοσιεύω- σε κάποιες, με την ελπίδα πως όλοι εκείνοι που εμπλέκονται ,καθώς και αυτοί που θέλουν να εμπλακούν στα κοινά , είναι ανάγκη να  κινηθούν με ανάλογες αξίες ώστε να καταφέρουν να πείσουν τους πολίτες  για να τους εμπιστευτούν.

Μπορεί να αναφέρεται η ‘Αννα Κοντονή,  στην τότε Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου- που ίσως αν  την άφηναν   να εκλεγεί, θα είχε σίγουρα άλλη τύχη  …..- αλλά  μήπως κάθε δήμος η κάθε περιφέρεια ,δεν έχουν ανάγκη  από αληθινούς, άξιους, εργατικούς ,υπεύθυνους ηγέτες ,με στόχους και οράματα, ώστε  να αναπτύξουν κάθε πλεονέκτημα που έχουν.

Τι είχε πει μεταξύ άλλων τότε η Άννα;

Αισθάνθηκα ότι σε αυτό τον τόπο, πρέπει να βρω τον τρόπο να επιστρέψω ορισμένα από όσα μου προσφέρει.

-Είναι πρόσκληση και υποχρέωση όλων μας, εφόσον μπορούμε, θέλουμε και γνωρίζουμε τον τρόπο, να ασχοληθούμε με το σπουδαίο εργαλείο που ονομάζεται Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου.

-Στην Τράπεζα επιβάλλεται αξιοκρατία, ισονομία, εντιμότητα, εργατικότητα και παραγωγικότητα.

-Για εμένα το «εκλέγεσθαι» σημαίνει να υπηρετείς τους πολίτες, όχι το αντίθετο.

-Αν συνεχίσουμε να έχουμε όραμα, πρόγραμμα, ενδιαφέρον για τον πλησίον μας και το κοινωνικό σύνολο, τότε θα είμαστε άνθρωποι.

-Θεωρώ πως διαθέτω τα προσόντα που απαιτούνται: γνώση, κατάρτιση, εμπειρία, υπευθυνότητα, διάθεση, πρόθεση.

-Χαίρομαι, εκτιμώ και σέβομαι την αναμέτρηση πρόσωπο με πρόσωπο, χωρίς κύκλους, χωρίς κλίκες, χωρίς ομάδες και υποστηρικτές. Γι αυτό πάντοτε απευθυνόμουν στους φίλους συμπολίτες μου για υποστήριξη και με τιμούσαν πάντα. Το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω.

Η απουσία της από τα κοινά όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί πλήγμα.

Η Άννα Κοντονή, έπρεπε  στις εκλογές του Μαΐου να ηγηθεί μιας προσπάθειας  σε όποιο επίπεδο αυτοδιοίκησης   αυτή πίστευε ότι θα μπορούσε να αναπτύξει και να υλοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.

Γι αυτό και  η αναφορά ,  για σκέψη και  παραδειγματισμό  των υποψηφίων στις επερχόμενες εκλογές.