102909vp

tasosorthios«Τυρόπιτα με πολύχρωμες πιπεριές»

 μας προτείνει ο Σεφ του mazimagazine.gr και «mazinovel»radio
 Τάσος Δημογέροντας.
 Είναι μια οικονομική και νόστιμη συνταγή με κόστος 8.5 euro.
 ΥΛΙΚΑ:
 400 Γραμ. Φέτα
 1 πράσινη πιπεριά
 1 κόκκινη πιπεριά
 1 πορτοκαλί ή κίτρινη πιπεριά
 3 αυγά
 80 με 100 ml Γάλα
 40 με 50 γραμ. Σιμιγδάλι ψιλό
 Λίγο πιπέρι – 1 πρέζα
 1 πακέτο σφολιάτα (να περιέχει 2 φύλλα σφολιάτας)
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά έχουμε βγάλει το φύλλο της σφολιάτας μας από την κατάψυξη τουλάχιστον 2 ώρες πριν. Στη συνέχεια πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές μας και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και με λίγο ελαιόλαδο τις τσιγαρίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσέχουμε να τις έχουμε στραγγίξει από το πολύ λάδι πριν τις προσθέσουμε στο μείγμα μας. Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο – βαθύ μπόλ προσθέτουμε τη φέτα και την διαλύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τις πιπεριές μας, το γάλα,τα αυγά το σιμιγδάλι και τέλος το πιπέρι μας. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και προσθέτουμε ενα φύλλο σφολιάτας και απο πάνω όλο το μείγμα μας. Τέλος προσθέτουμε απο πάνω και το δεύτερο φύλλο και χαράζουμε προσεχτικά λίγο σε κομμάτια. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.