0100

Ο Δήμος Κορινθίων στον τομέα της Πολεοδομίας το τελευταίο διάστημα, μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων του, έχει προβεί στην Πολεοδομική τακτοποίηση που αφορά ακίνητα του διευρυμένου Δήμου Κορινθίων (αποδυτήρια γηπέδων ποδοσφαίρου, παλαιά Δημοτικά Σχολεία, παλαιά Κοινοτικά Καταστήματα κ.λ.π.), σύμφωνα με τον ισχύοντα Ν.4178/13.
Επίσης, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών λόγω του ανωτέρου ισχύοντος νόμου για την χορήγηση στοιχείων των φακέλων των Οικοδομικών Αδειών που τηρούνται στο αρχείο της Υπηρεσίας Δόμησης του Δ. Κορινθίων. Το υφιστάμενο αρχείο της Πολεοδομίας, αριθμεί δεκάδες χιλιάδες φακέλους Οικοδομικών Αδειών των Κτιρίων του Νομού μας. Η αρμοδιότητα χορήγησης αδειών της Υπηρ. Δόμ. Δ. Κορινθίων, αφορά εκτός από τις περιοχές του Δήμου μας και τις αντίστοιχες του Δήμου Βέλου-Βόχας, του Δήμου Σικυωνίων καθώς και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας –Αγ. Θεοδώρων (από Αγ. Θεοδώρους έως Σχίνο –Πίσια και την περιοχή των Ίσθμιων).
Παρά το αυξημένο βάρος των Πολεοδομικών αρμοδιοτήτων από τους γειτονικούς Δήμους, οι υπηρεσίες του Δήμου Κορινθίων ανταποκρίνονται χωρίς καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων πολιτών.
Οσο αφορά στην Δ.Ε.Σαρωνικού, υλοποιείται το έργο πεζοδρόμησης της περιοχής των οικισμών Λουτρών Ωραίας Ελένης το οποίο ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Επίσης εκτελείται το χρηματοδοτούμενο έργο από το πρόγραμμα «Αλ.Μπαλτατζής» με τίτλο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ» της Δ. Κ. Αθικίων Πρ/σμού 460.000 € που αφορά τον υφιστάμενο δρόμο Αθίκια-Ρητό μήκους 5 περίπου χλμ. Το ανωτέρω έργο που είναι αίτημα όλων των δημοτών και των Δημοτικών Αρχών του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Σαρωνικού, θα ενώσει την Δ Κ. Αθικίων με τον οικισμό Ρητό εξυπηρετώντας έτσι και την Τ. Κ. Αγ. Ιωάννου.
Γραφείο τυπου