droseri-salata-1-e1470485522281

Η σαλάτα αυτή είναι απίστευτα δροσερή , υγιεινή και λαχταριστή ! Περιέχει κοτόπουλο ,αβοκάντο, μέλι, μπέικον και μουστάρδα.

Απλά απερίγραπτη !

Για το ντρέσινγκ/μαρινάδα θα χρειαστείτε:

1/3 της κούπας ‏μέλι

3 κ.σ. ‏μουστάρδα

2 κ.σ. ‏μουστάρδα dijon

2 κ.σ. ‏ελαιόλαδο

1 κ.γ. ‏σκόρδο λιωμένο

αλάτι

4 ‏φιλέτα κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο και πέτσα (μπούτι)

Για τη σάλατα θα χρειαστείτε:

1/4 της κούπας ‏μπέικον ψιλοκομμένο

4 κούπες ‏μαρούλι

1 κούπα ‏ντοματίνια κομμένα στα 2

1 ‏αβοκάντο κομμένο σε λορίδες

1/4 της κούπας ‏καλάμποκι

1/4 της κούπας ‏κρεμμύδι σε λορίδες

Εκτέλεση

Ανακατεύετε με το σύρμα τα συστατικά του ντρέσινγκ για να αναμειχθούν. Ρίχνετε τη μισή μαρινάδα σ’ένα βαθύ πιάτο για να μαριναριστούν τα φιλέτα κοτόπουλο για 2 ώρες εφόσον έχετε χρόνο. Φυλάξτε την υπόλοιπη μαρινάδα για να γαρνίρετε τη σαλάτα.

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ,       προσθέτετε 1 κ.γ. λάδι και μαγειρεύετε τα φιλέτα κοτόπουλο  μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα σε κάθε μεριά και να μαγειρευτούν από μέσα. Καλύτερα να τα μαγείρεψετε ένα ένα. Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνετε στην άκρη για να κρυώσουν.

Καθαρίζετε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και το πασπαλίζετε ξανά με 1 κ.γ. λάδι και μαγειρεύετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.

Κόβετε το κοτόπουλο σε λωρίδες και ετοιμάζετε τη σαλάτα βάζοντας το μαρούλι , τα ντοματίνια, το αβοκάντο σε φέτες, το καλαμπόκι , το κρεμμύδι σε φέτες και το κοτόπουλο.

Ανακατεύετε με σύρμα 2 κ.σ. νερό στη μαρινάδα που αποθηκεύσατε νωρίτερα και περιχύνετε με αυτή τη σαλάτα. Πασπαίζετε με το μπέικον, αλατοπιπερώνετε κι είστε έτοιμοι !  foodmaniacs.gr