Είναι έτοιμη να αξιοποιήσει  την πείρα  και τη διάθεσή της  προς όφελος των συνδημοτών της,  η εκπαιδευτικός, πρόεδρος του Συλλόγου ¨Αλκυωνίδων¨ Λόγου και Τέχνης , υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κορινθίων Όλγα Κονομόδη- Θωμά, με την ¨Συμμαχία Πολιτών και επικεφαλής τον Βασίλη Νανόπουλο. Στην μικρή κουβέντα που είχαμε, τόνισε πως δεν συμβιβάστηκε ποτέ  με κάτι αρνητικό και βλαπτικό, αντίθετα, αγωνίστηκε  για να το ξεπεράσει. Το πρόβλημα της καθαριότητας είναι εκείνο που ορίζει ως σημαντικό, επισημαίνοντας  πως  θα μπορούσε να επιλυθεί με  λίγο κόπο και ελάχιστα έξοδα. Η κόρη του  πρώην αντιδήμαρχου Βασίλη Θωμά, επί δημαρχίας του αείμνηστου Θωμά Θωμαΐδη ,θεωρεί ως  προαπαιτούμενα για να διοικήσει κάποιος έναν δήμο σωστά και αποτελεσματικά,  την  εργατικότητα , την αποφασιστικότητα και την ανιδιοτέλεια . 

Γιατί κανείς να αποφασίσει να μπει ενεργά στην πολιτική σε μια εποχή που ενασχόληση με τα κοινά  είναι απαξιωμένη σε μεγάλο βαθμό και όχι άδικα κάποιες φορές;

 Αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί με τα κοινά κάθε έντιμος πολίτης και δημότης ακριβώς για να αναιρεθεί η απαξίωση της πολιτικής στην οποία αναφέρεστε και η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι αφ’ ενός μεν οι πολλοί απέχουν αδικαιολόγητα και αφ ετέρου δε οι λίγοι που ασχολούνται έχουν στερέψει πλέον από ιδέες. Άλλωστε οι πρόγονοι μας αποκαλούσαν ιδιώτη τον  μη ενδιαφερόμενο για τα κοινά και η λέξη αυτή έλαβε την έννοια του ανόητου.

 Για εσάς τι έγειρε περισσότερο στη ζυγαριά της τελικής απόφασης συμμετοχής;

Θεωρώ ότι προϋποθέσεις  της επιτυχημένης ενασχόλησης με τα κοινά είναι η καλή πρόθεση , ο ελεύθερος χρόνος, η εμπειρία, η γνώση και η εργατικότητα. Αφού δε εγώ προσωπικά διέτρεξα 36 χρόνια εργασίας σαν δασκάλα, έκανα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, μεγάλωσα τα τρία παιδιά μου που είναι σήμερα δικηγόροι και έχω πλέον αρκετό ελεύθερο χρόνο, πιστεύω ότι μπορώ να αξιοποιήσω την πείρα μου και τη διάθεσή μου προς όφελος των συνδημοτών μου.

Σαφώς και υπάρχει η καλή πρόθεση από την πλευρά σας να βοηθήσετε και να προσφέρετε,  δεν σας φοβίζει όμως η πιθανότητα  κάποια στιγμή να υποκύψετε σε κάποιους συμβιβασμούς που ίσως να μη θέλατε;

Στην προσωπική , οικογενειακή, επαγγελματική και κοινωνική μου ζωή , ουδέποτε συμβιβάστηκα με κάτι αρνητικό και βλαπτικό, αλλά αντίθετα αγωνίστηκα για να το ξεπεράσω, αυτός είναι ο εαυτός μου και η ίδια θα είμαι στα πλαίσια του έργου μου στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Γιατί  επιλέξατε να συμπορευτείτε  με τον Βασίλη Νανόπουλο  υποψήφιο δήμαρχο  και όχι με κάποιον άλλον υποψήφιο ,που ιδεολογικά ίσως  να  ανήκει και αυτός στις κεντρώες ιδεολογικές  σας πεποιθήσεις;

Στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης αξία έχει η προσωπικότητα , η φερεγγυότητα και η εργατικότητα του κάθε υποψηφίου, ώστε η διοίκηση που θα ασκήσει να έχει σημαντικά και απτά αποτελέσματα επ ‘ωφελεία όλων των δημοτών και με αυτήν την έννοια οι κομματικές καταβολές έχουν δευτερεύουσα σημασία. Άλλωστε χαρακτηριστικά έχει λεχθεί σε σχέση με την άσκηση πρακτικής και αποτελεσματικής πολιτικής ότι δεν έχει σημασία αν η γάτα είναι μαύρη ή άσπρη ,αρκεί να πιάνει τα ποντίκια. Υπό αυτήν την έννοια θεωρώ ότι ο Β. Νανόπουλος , πέραν της δεδομένης δημοκρατικότητας του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του, είναι ο άνθρωπος που εγγυάται ότι θα προσφέρει  νέα και σημαντικά πράγματα στον Δήμο μας.

Στον Δήμο Κορινθίων δεν λείπουν τα προβλήματα, ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο;

Είναι πράγματι δύσκολο να επιλέξει κανείς ανάμεσα σε αρκετά χρονίζοντα προβλήματα, μεγάλα και μικρά, εκτιμώ όμως ότι το προέχον πρόβλημα του Δήμου που αντανακλά όχι μόνον στους δημότες ,αλλά και στον ανύπαρκτο τουρισμό της πόλης μας, είναι εκείνο της καθαριότητας, το οποίο μάλιστα μπορούσε να επιλυθεί με πολύ λίγο κόπο και ελάχιστα έξοδα.

Για να διοικήσει κάποιος έναν δήμο απαιτείται ομαδικότητα και…..

….Εργατικότητα ,Αποφασιστικότητα και Ανιδιοτέλεια.

Τι μπορεί να κάνει μια εκπαιδευτικό να ασχοληθεί με την πολιτική;

Τα ίδια κίνητρα που με ώθησαν να ασχοληθώ με κοινά θέματα στο παρελθόν και σχετικά με Αθλητισμό, Παιδεία και Τέχνη, έχοντας υπάρξει  Πρόεδρος δραστήριων Σωματείων με αυτά τα αντικείμενα, δηλαδή η αγάπη μου για τον Πολιτισμό με την ευρύτερη δυνατή έννοιά του , ο οποίος μπορεί να προαχθεί στον τόπο μας μέσα από δημοτικές πρωτοβουλίες.

Θέλω τρία δυνατά στοιχεία  που χαρακτηρίζουν την Όλγα Κονομόδη- Θωμά  και θα ήταν χρήσιμα στο Δήμο;

Η αγάπη μου για την πόλη και τα χωριά που μας περιβάλλουν, το ενδιαφέρον μου για τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής των συνδημοτών μου και το πάθος μου για την πολιτιστική ανάταση του Δήμου μας ,κυρίως με την πρωτοβουλία και την συμμετοχή  νέων και δραστήριων ανθρώπων.

Αν μπορούσατε να πραγματοποιήσετε τρεις ευχές, ποιες θα ήταν;

Εύχομαι με όλη μου την καρδιά ο αλλοτριωμένος άνθρωπος της υλιστικής εποχής μας να  ψάξει και να ανακαλύψει πρώτα τις ηθικές και ανθρώπινες πλευρές του πραγματικού εαυτού του, έπειτα τις ανάγκες του συνανθρώπου του και τέλος το πνεύμα και τις προοπτικές μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς.

Αν δείτε τον εαυτό σας …παιδί που θα ταξιδέψετε;

Την εποχή που όλα έδειχναν αγνά και δυνατά μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας και αγάπης….

Αγαπημένη σας Φράση;

Μία φράση δανεισμένη από τον Φάουστ  του Γκαίτε ¨Να απολυτρώσουμε μπορούμε μόνον όποιον αδιάκοπα προσπαθεί ¨.