31  μωρά και μικρά παιδιά που πνίγηκαν στην παγωμένη θάλασσα

31 μωρά και μικρά παιδιά που πνίγηκαν στην παγωμένη θάλασσα

Ρισκάρουν ακόμη και τη ζωή τους οι απελπισμένοι πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν παρότι ο καιρός έχει επιδεινωθεί πολύ και παρά τα τόσα ναυάγια. Οι απελπισμένοι βρίσκονται κατά χιλιάδες στα τουρκικά παράλια, με την ελπίδα να βρεθούν σε ευρωπαϊκό έδαφος φτάνοντας πρώτα σε ένα από τα απέναντι ελληνικά νησιά. Στοιβάζονται κατά δεκάδες σε μικρά φουσκωτά ή ξύλινα σαπιοκάραβα, με μόνη τους ελπίδα ζωής την τύχη και ένα σωσίβιο. Δυστυχώς όμως ούτε αυτά τους γλιτώνουν από βίαιο χέρι του θανάτου που τον τελευταίο καιρό έχει εγκατασταθεί στο Αιγαίο…

lesvos41
Ο αριθμός αυξάνεται επικίνδυνα αφού σε 2,5 μέρες, σε ναυάγια δουελεμπορικών στη Λέσβο, τη Σάμο, την Κάλυμνο και τη Ρόδο έχασαν τη ζωή τους 50 πρόσφυγες. Κανείς δεν γνωρίζει που έχει φτάσει ο αριθμός των αγνοουμένων. Αυτό σημαίνει, ο τελικός απολογισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος και ίσως να μην κλείσει ποτέ.
Θύματα αυτής της κατάστασης τα μικρά παιδιά κυρίως προσφυγόπουλα από την Συρία αριθμός γροθιά στο στομάχι ,31 μωρά και μικρά παιδιά πνίγηκαν στην παγωμένη θάλασσα ανίκανα να αντιδράσουν, να κολυμπήσουν, να πιαστούν από κάπου. Κάποια κρατούν οι μάνες (αρνούμενες να παραδεχτούν την απώλεια τους ) τα άψυχα κορμάκια τους στην αγκαλιά, και κάποια άλλα ξεβράζονται από τα κύματα στις ακτές, ακόμα και στα παράλια της Τουρκίας.

lesvos61
Η ανησυχία μεγαλώνει για τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες ,αφού στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη Μυτιλήνη αναφέρουν :»Θα βρεθούμε μπροστά σε τραγικές πραγματικά σκηνές τις επόμενες μέρες, όταν θα φυσήξουν άνεμοι και η θάλασσα βγάλει στην ακτή πνιγμένους ναυαγούς»
Ωστόσο οι εικόνες που αποτυπώνονται από τις αφίξεις προσφύγων στα ελληνικά νησιά από τις ακτές της Τουρκίας είναι συγκλονιστικές καθώς και οι προσπάθειές των εθελοντών να διασώσουν τους επιβαίνοντες του σκάφους, ανάμεσα στους οποίους μικρά παιδιά και γυναίκες.

Τουλάχιστον 50 πρόσφυγες νεκροί

Τουλάχιστον 50 πρόσφυγες νεκροί

lesvos71