Acropolis-museum-in-athens

Στην εποχή της πιο μεγάλης οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα, το υπουργείο Πολιτισμού  αυξάνει τις τιμές  σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους έως και άνω του 200%! και δέχεται   έντονη κριτική από αντιπολίτευση ,πολίτες και ΜΜΕ εντός και εκτός «των τειχών».
Ο  υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης    Μπαλτάς απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη  είπε πως, συγκριτικά με άλλες χώρες τα εισιτήρια δεν είναι ακριβά, ενώ υπενθύμισε ότι υπάρχουν κατηγορίες πολιτών με έκπτωση ή δωρεάν είσοδο.

«Είναι εισιτήρια που δεν βαρύνουν ιδιαίτερα. Οι παλιές τιμές δεν μπορούσαν να σταθούν με αυτούς τους όρους. Φτιάξαμε επιτροπή τιμολογιακής πολιτικής για να έχουμε εύλογες τιμές, ώστε να μην βαρύνεται ο επισκέπτης και να μην επιβαρύνεται ο φορολογούμενος. Επίσης έχουμε πλατιές κατηγορίες πολιτών που μπορούν να επισκέπτονται τα μουσεία δωρεάν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι οι νέες τιμές  ισχύουν από την 1η Απριλίου στα  παρακάτω μουσεία και αρχαιολογικούς  χώρους της Ελλάδας:

Ακρόπολη 20 ευρώ (από 12 ευρώ)
Σπιναλόγκα 8 ευρώ (από 2 ευρώ)
Κνωσός 15 ευρώ (από 6 ευρώ)
Δήλος 12 ευρώ (από 5 ευρώ)
Σούνιο 8 ευρώ (από 4 ευρώ)
Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Επιδαύρου 12 € (από 6 €)
Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Μυκηνών 12 € (από 8 €)
Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης Λίνδου 12 € (από 6 €)
Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Ολυμπίας 12 € (από 9 €)
Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών 12 € (από 8 €)
Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης 12 € (από 6 €)
Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου Θήρας 12 ευρώ (από 6 €)