fistikia-paidia-570-755x600

Τα φιστίκια «μπαίνουν» για τα καλά στη ζωή των παιδιών και αυτό όχι τυχαία… Ιδιαίτερα σημαντική είναι η πρώιμη ένταξη των φιστικιών στη διατροφή των νηπίων  και ο λόγος πραγματικά ανατρεπτικός.

Σύμφωνα με του ειδικούς η κατανάλωση φιστικιών   μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργίας.

Αυτή η προστασία, μάλιστα, διατηρείται για τουλάχιστον ένα έτος, αφότου πάψουν να τα τρώνε, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Γκίντεον Λακ, επικεφαλής του Τμήματος Παιδιατρικής Αλλεργίας του King’s College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», βρήκαν ότι η μεγάλη πλειονότητα των παιδιών υψηλού κινδύνου για ανάπτυξη αλλεργίας προστατεύονται, αν αρχίσουν να τρώνε φιστίκια συχνά από το πρώτο κιόλας έτος της ζωής τους (σε μορφή πουρέ) και συνέχιζαν για τα επόμενα χρόνια.

Από τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι ακόμη κι αν τα μικρά παιδιά σταματήσουν την κατανάλωση φιστικιών στα πέντε τους, μετά από ένα έτος, στην ηλικία των έξι ετών, τα περισσότερα δεν εμφανίζουν αλλεργία. Μόνο το 5% περίπου των παιδιών εμφάνιζαν αλλεργία μετά την κλινική δοκιμή έναντι 19% στην αρχή της (μείωση 75%).