«Στοπ» βάζει στη διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων τώρα που ξεκινούν τα μαθήματα του νέου ακαδημαϊκού έτους ,μετά από απόφασή του, ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών βιβλίων (ΣΕΕΒΙ) να αναστείλει τη διανομή των επιστημονικών συγγραμμάτων, αφού  το υπουργείο Παιδείας έχει να πληρώσει τους εκδότες από τον Μαίο του 2016 με τις οφειλές να φτάνουν έως και το 2015.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΕΒΙ σημειώνει  πως η  συγκεκριμένη απόφαση εκφράζει ουσιαστικά την «οικονομική αδυναμία του κλάδου των εκδοτών επιστημονικών βιβλίων, να στηρίξουν με ίδιους πόρους τη διανομή» αφού  «το υπουργείο Παιδείας καθυστερεί  πρωτοφανώς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του απέναντι στον κλάδο».

Ο ΣΕΕΒΙ καλεί  τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γιαβρόγλου,  να βρει άμεσα λύση, «ώστε ακόμα και την ύστατη ώρα να καταφέρει ο κλάδος να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους».

Τέλος το υπουργείο από την πλευρά του  αναφέρει ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην αλλαγή που έχει γίνει στο σύστημα έλεγχου των τιμολογίων για κάθε σύγγραμμα.