Παγκόσμια ημέρα των Εκπαιδευτικών η 5η Οκτωβρίου  που έχει καθιερωθεί το 1994 από την UNESCO με σκοπό να τιμήσει και μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο του δάσκαλου στην κοινωνία όπου και αν διδάσκει, σε πλούσια η φτωχά σχολεία,  σε μια παράγκα σ΄ ένα στρατόπεδο προσφύγων.

Η 5η Οκτωβρίου είναι μια μέρα που θέτει τους εκπαιδευτικούς στο επίκεντρο, μας καλεί  να σταθούμε στο σημαντικό και πολυποίκιλο έργο τους ,να στηρίξουμε αυτό και τους αγώνες του, ώστε να οικοδομηθεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους μαθητές, που είναι η ελπίδα κάθε τόπου, κάθε χώρας.

Ως Αντιδήμαρχος Παιδείας στον Δήμο Βέλου-Βόχας, θέλω να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς του Δήμου μας, που καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε να ανοίγουν παράθυρα γνώσης στα παιδιά μας, καθώς και για την άριστη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Για τον Δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο και για εμένα προσωπικά, αποτελούν προτεραιότητα να υπάρξουν όλες εκείνες οι δομές και οι συνθήκες που θα εξασφαλίζουν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς την καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολείων. Ενώ μεγάλη βαρύτητα δίνεται  στη σωστή ενημέρωση σε θέματα κοινωνικά και όχι μόνο… που απασχολούν τους μαθητές, σε συνεργασία με τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου, που  είναι πάντα στην διάθεση τους.

Με αυτό τον γνώμονα έχουν προγραμματιστεί ενημερωτικές δράσεις σε μεγάλα ζητήματα  στα σχολεία του Δήμου μας.

«Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες» αναφέρει ο Νίκος Καζαντζάκης και αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα για τους εκπαιδευτικούς μας.

Η Αντιδήμαρχος

Μαρία Καλλίρη