Νωρίτερα και με διαδικασία αντίστοιχη της ειδικής αποζημίωσης, θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαϊου, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχνωτισμός των δικαιούχων σε τραπεζικά καταστήματα και ΑΤΜ.

Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, ΔΕΚΟ και τραπεζών, θα πληρωθούν στις 22 Απριλίου εφόσον το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3, 5,7,9 και στις 24 Απριλίου όσων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0,2,4,6,8.

Ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί θα λάβουν την σύνταξη τους, την Δευτέρα 27 Απριλίου.

Οι συντάξεις του Δημοσίου, του ΝΑΤ και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος, θα καταβληθούν την Τετάρτη 29 Απριλιου.

Οι συντάξεις ανασφάλιστων υπερηλίκων και τα προνοιακά επιδόματα, θα δοθούν την Πέμπτη 30 Απριλίου, ενώ οι επικουρικές συντάξεις θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, την Τρίτη 5 Μαΐου.

Παράλληλα, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, θα καταβάλλει στις 16 Απριλίου αναδρομικά ποσά 3 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπου 4.000 νέους μερισματούχους που η αίτηση τους υποβλήθηκε έως και 31 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, τη Μεγάλη Εβδομάδα – 15, 16 και 17 Απριλίου- θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για την στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, οι οποίες θα συνεχιστούν έως και τις αρχές Μαϊου.

Παράλληλα τη Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν τα 400 από τα 600 ευρώ για την στήριξη των επιστημονικών κλάδων.

Από σήμερα, ως και τις 13 Απριλίου θα γίνονται οι διορθώσεις τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα, ξεκινά η νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους εργαζόμενους που είτε δεν πρόλαβαν είτε η σύμβαση εργασίας τους ανεστάλη αργότερα, πέραν της αρχικής προθεσμίας.

Και δύο σημεία, τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής:

Δεν γίνεται δεκτή η υποβολή δήλωσης αναστολής συμβάσεων εργασίας στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη με αναδρομική ημερομηνία.

Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου αιτήσεις, μετά τις καταγγελίες για κρούσματα αυθαιρεσίας εκ μέρους σχολαρχών, ενώ οι εκπαιδευτικοί που έχουν λάβει διοριστήριο από το υπουργείο Παιδείας, θα λαμβάνουν κανονικά τις αποδοχές τους, παρέχοντας τηλεργασία.  athina984.gr

Γράφει ο

Δημήτρης Κωστάκος