×ÕÔÁ  ÁÍÙ ËÉÏÓÉÙÍ

Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν το αντικείμενο της συζήτησης την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, στη συνεδρίαση της ολομέλειας Περιφερειακής Σύσκεψης Πελοποννήσου του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:

Σήμερα 10/1/2016, συγκεντρωθήκαμε στην Τρίπολη οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από κάλεσμα του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεγάλο μέρος της συζήτησης απασχόλησε η διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στην Πελοπόννησο και ομόφωνα ζητάμε:
1. Στα πλαίσια του πρόσφατα εγκεκριμένου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), να αναθεωρηθεί ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Πελοποννήσου (ΠΕΣΔΑ) και να ολοκληρωθούν τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης από τους Δήμους
2. Να απορριφθεί η σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικής βελτίωσης της. Είναι αντίθετη με τον ΕΣΔΑ για λόγους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς, θεσμικούς, οικονομικούς, ενώ επιβαρύνει δυσβάστακτα τα νοικοκυριά της περιοχής μας
3. Άμεσα να χρηματοδοτηθούν και να βοηθηθούν οι Δήμοι και οι φορείς τους για την υλοποίηση της εναλλακτικής μας πρότασης (διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, ανάκτηση, κομποστοποίηση, κατασκευή αποκεντρωμένων μονάδων διαχείρισης και χώρων υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων – ΧΥΤΥ) .

 
Τρίπολη 10/1/2016

Η ολομέλεια της Περιφερειακής Σύσκεψης Πελοποννήσου του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ