Μεγάλος νικητής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μεγάλος νικητής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα τελικά επίσημα αποτελέσματα των εκλογών για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, ανακοίνωσε η Συγγρού.

Σύμφωνα με αυτό προκύπτει μεγάλη νίκη  και η επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη- αφού η διαφορά έφτασε σχεδόν τις  πέντε μονάδες  έναντι του Βαγγέλη Μειμαράκη.
Τα τελικά αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στη ΝΔ έδωσε επισήμως ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης.

Σύμφωνα με αυτά: Ψήφισαν: 334.752 Έγκυρα: 330.521 Άκυρα: 3.077 Λευκά: 1.154

Έλαβαν: Κυριάκος Μητσοτάκης 173.297, ποσοστό 52,43%.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: 157.224, ποσοστό 47,57%.

Ο κ. Τραγάκης μεταξύ άλλων ανέφερε στη δήλωσή του, «Ολοκληρώσαμε τη διαδικασία» και ευχαρίστησε «όλους όσους συμμετείχαν τους τελευταίους μήνες». Σε ερώτηση για το τι τους είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνάντησή τους απάντησε: «Μας είπε ότι είναι έτοιμος να δουλέψει ενωτικά. Όλοι ενωμένοι θα πάμε, να τρέμει ο Τσίπρας».

Ωστόσο μήνυμα ανανέωσης της ΝΔ, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύντομη τελετή παράδοσης- παραλαβής στα γραφεία του κόμματος.
Ακόμη ευχαρίστησε τόσο τον Γιάννη Πλακιωτάκη για το έργο του όσο και όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και τους εθελοντές, επισημαίνοντας πως το κόμμα έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία.
«Θα ανανεώσουμε τη ΝΔ με σεβασμό στην ιστορία, αλλά και με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες. Χρέος όλων μας είναι η ΝΔ να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού. Κανείς δεν περισσεύει, αλλά χρειάζεται και διεύρυνση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, από τπο γραφείο του στο Παγκράτι τόνισε ότι «από σήμερα μας περιμένει σκληρή δουλειά. Ήταν μία μεγάλη νίκη χθες. Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει ενωμένη και ανανεωμένη» ανέφερε.