Οι κάλπες απασφάλισαν και  έδωσαν αποτελέσματα. Οι Έλληνες άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα , και όλα γύρω μας γυρίζουν…..

Δημοτικές εκλογές στους Δήμους της Κορινθίας και οι πολίτες ψήφισαν για τα μικρά ,τα καθημερινά τους ζητήματα, για τις γειτονιές τους, την ασφάλεια τους, τον τόπο τους.

Τα αποτελέσματα όμως  δεν έδωσαν ξεκάθαρους νικητές από την πρώτη Κυριακή, και αυτό φέρνει μαζί του το μήνυμα στο οποίο  καταγράφεται ,η φθορά του χρόνου μιας 5ετους  θητείας, το αφήγημα των νέων μνηστήρων για τους δημαρχιακούς θώκους,  στη στροφή που έγινε από κάποιους ψηφοφόρους σχετικά με το αν έπεισαν  η όχι,  τα έργα και οι  ημέρες των δημάρχων, οι οποίοι ρίχτηκαν και πάλι στη μάχη της ανάκτησης της διακυβέρνησης των δήμων τους. Εκείνο που είναι βέβαιο πάντως, έχει να κάνει με την αναζήτηση μέσα στις παρατάξεις των αιτιών που οδήγησαν στα παρακάτω αποτελέσματα.

Στον Δήμο Κορινθίων  δεν υπήρξε ξεκάθαρος νικητής αφού το αποτέλεσμα δεν έδωσε αυτοδυναμία σε κανέναν από τους υποψηφίους.Οι μονομάχοι  λοιπόν  θα αναμετρηθούν εκ νέου, αφού θα μεσολαβήσει μια εβδομάδα πολιτικών και όχι μόνο… ζυμώσεων με στόχο το νικηφόρο αποτέλεσμα και την ευνοϊκή ετυμηγορία  των πολιτών που θα δώσει και την  εκλογή τους. Εκεί ο Βασίλης Νανόπουλος με ποσοστό  25,55 % και ο Αλέξανδρος Πνευματικός με ποσοστό 23,75%, οδεύουν στην δεύτερη Κυριακή 2 Ιουνίου, όπου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ώστε να προκύψει το νέο εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο θα  αποσαφηνίσει το ποιος θα αναλάβει το τιμόνι του Δήμου Κορινθίων. Σημαντική ήταν και η πορεία του Νίκου Σταυρέλη με ποσοστό 23,04% αλλά και του Πελοπίδα Καλλίρη με ποσοστό 16,27%.

Στον Δήμο Λουτρακίου -Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων θα προχωρήσουν σε επαναληπτικές εκλογές .Εκεί η κάλπη έδωσε δύο μονομάχους τον νυν δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη με ποσοστό 34.52% και την πρώην αντιδήμαρχο Μαρία Πρωτόπαππα με ποσοστό 23,62%.

Δήμος Σικυωνίων  ο νυν δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος συγκέντρωσε υψηλό ποσοστό 48,55 έναντι του   Μάριου  Λέγγα ο οποίος συγκέντρωσε  ποσοστό 18,03%

Στον Δήμο Βέλου-Βόχας οι δύο μονομάχοι είναι ο Αννίβας Παπακυριάκος με ποσοστό 47,56, και ο Θανάσης Μανάβης με ποσοστό 28,19.

Στο Δήμο Νεμέας έρχονται να μονομαχήσουν ο Φρούζιος Κωνσταντίνος με ποσοστό 33,76% και ο παλιός αυτοδιοικητικός ,Βαγγέλης Ανδριανάκος με ποσοστό 30,09%.

Στον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης στη δεύτερη Κυριακή θα πάνε ο Βλάσης Τσιώτος με ποσοστό 27,69% και ο νυν δήμαρχος Ανδρικόπουλος Ανδρέας με ποσοστό 21,45%.

Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου μάχη στήθος με στήθος  θα δώσουν ο Πέτρος Τατούλης με ποσοστό  34,10% και Παναγιώτης Νίκα με ποσοστό 33,76%. Σημαντικό ποσοστό συγκέντρωσε και Γιώργος Δέδες που συγκέντρωσε ποσοστό 14,39%.

Η μάχη  Π.Τατούλη και Π.Νίκα, θα είναι μια μάχη στην οποία ο καθένας τους θα εκμεταλλευτεί και θα χρησιμοποιεί σε αυτό τον πόλεμο επικράτησης όλα τα όπλα που τυχών έχουν απομείνει στην φαρέτρα τους. Για τους μονομάχους λοιπόν η εβδομάδα που άρχισε από την επόμενη μέρα των εκλογών, είναι μια δύσκολη εβδομάδα η οποία θα ορίσει και τον τρόπο που θα «παιχτεί» το παιχνίδι.

Ευρωεκλογές

Όσο για τα αποτελέσματα της κάλπης της Ευρωβουλής, λειτούργησαν  καταλυτικά για τις εξελίξεις αφού αυτή η μεγάλη εκλογική υπεροχή  της ΝΔ περί τις 9,5 μονάδες, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δρομολόγησε την άμεση προσφυγή στις κάλπες προς τις Αρχές Ιουλίου, πιθανότατα 7/6/2019 για να μη συμπέσουν με τις Πανελλαδικές εξετάσεις.  Τα κόμματα ρίχνονται με πείσμα στην εκλογική αρένα, για να επικρατήσει ένα από τα δυο. Μπροστά μας είναι ο χρόνος που αναμένουμε να δούμε τι αποτέλεσμα θα προκύψει για τον τόπο και τους πολίτες του. ΛΜ