Η ΠΝΟ προκήρυξε 48ωρη προειδοποιητική απεργία για τα νέα μέτρα

Η ΠΝΟ προκήρυξε 48ωρη προειδοποιητική απεργία για τα νέα μέτρα

Δεμένα στους κάβους θα παραμείνουν όλα τα πλοία και δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο τη Δευτέρα και την Τρίτη, 2 και 3 Νοεμβρίου ,λόγο της 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας που αποφάσισε να προκηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) στα αντεργατικά μέτρα και πολιτικές που δεν αφήνουν περιθώρια όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της ,για άλλες επιλογές.
«Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών και των οικογενειών τους, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Η επερχόμενη νέα χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της.
Η απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ξεκινά στις 06:00 το πρωί της Δευτέρας και από αυτή δεν εξαιρούνται ούτε τα πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες από τα νησιά.

Η Ομοσπονδία ζητά την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένων διότι, όπως αναφέρει, ο αγώνας ο οποίος τώρα αρχίζει δεν είναι αγώνας που αφορά μόνον τους Έλληνες ναυτεργάτες αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία.