Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας με ισχυρές  βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η επιδείνωση σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ  θα ξεκινήσει από τα δυτικά και νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές ,καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας.

Τη νύχτα της Καθαράς Δευτέρας θα επηρεαστούν η Κέρκυρα και η Πελοπόννησος.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χωράς , σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου.

Την Τρίτη θα επηρεαστούν

Το Ιόνιο, η δυτική και νότια Πελοπόννησος ίσως η δυτική Στερεά ,η Ήπειρος και η Κρήτη.

Τις επόμενες ώρες θα επηρεαστούν τα Δωδεκάνησα και πιθανόν οι Κυκλάδες ,ενώ από το βράδυ  τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ίσως η κεντρική Στερεά και η Θεσσαλία.

Στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας  θα πέσουν χιόνια, καθώς και της Θεσσαλίας της Ηπείρου και Κεντρικής Στερεάς.

Για την Τετάρτη αναμένονται

Το Ιόνιο  θα επηρεαστεί κατά διαστήματα , η δυτική και νότια Πελοπόννησος δυτική Στερεά, η Ήπειρος η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , η κεντρική Στερεά η Θεσσαλία, ίσως και η κεντρική Μακεδονία και οι Κυκλάδες. Από το μεσημέρι μπαίνουν στην καιρική επιδείνωση τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, πιθανόν η Θράκη και ανατολική Μακεδονία.

Χιόνια θα πέσουν κυρίως το πρωί στα ορεινά σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας ,της Ηπείρου και της κεντρικής Στερεάς.

Τέλος την Πέμπτη θα διατηρηθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στις παραπάνω περιοχές ενώ μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν.